Отборът на Алфа Таури или ще бъде продаден, или преместен

...
Отборът на Алфа Таури или ще бъде продаден, или преместен
Коментари Харесай

Отбор от Формула 1 бе обявен за продажба

Отборът на Алфа Таури или ще бъде продаден, или изместен във Англия. Информацията бе оповестена от немското издание " Ауто Мотор унд Шпорт ". Причината е, че новото управление на компанията Ред Бул счита, че резултатите на екипа от Фаенца и чисто маркетинговата стойност не са задоволително положителни, с цел да оправдаят притежанието на втори тим във Формула 1. За екипа към този момент имало три предложения – на плановете, подали документи за оповестените два нови слота в международния F1 шампионат.

След гибелта на създателя на Ред Бул Дитрих Матешиц отпред на компанията застана ръб от трима души. Един от тях – Оливър Минцлаф – дава отговор за спортните планове, които са многочислени. Ред Бул има присъединяване в F1, в редица футболни шампионати, поддържа голям брой спортисти във всевъзможни дисциплини, има построена стратегия за работа с спортисти във всевъзможни рискови спортове. След поемането на поста Минцлаф стартира да ревизира всичко и в частност двата Гран при тима. Той бе и на предсезонния тест в Бахрейн.

Алфа Таури коства на компанията Ред Бул повече пари, в сравнение с отбора от Милтън Кийнс. Благодарение на триумфите си огромният екип получава минимална поддръжка от австрийската компания. За дребния тим се отделят повече средства от притежателя, защото неговите резултати не водят до задоволително високи доходи и спонсори. Заради деветото си място в конструкторския шампионат през 2022 година екипът ще получи към $100 млн. по-малко от приходите в спорта.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР