Отбор УХТ Студенти“ спечели 1-во място в престижно състезание с

...
Отбор УХТ Студенти“ спечели 1-во място в престижно състезание с
Коментари Харесай

Студенти от УХТ с изобретения за устойчиво и зелено бъдеще

Отбор " УХТ Студенти “ завоюва 1-во място в влиятелно съревнование с концепцията си за калкулатор, който пресмята икономическите изгоди от деен превоз, както на самостоятелно, по този начин и на групово равнище. Той е с забавна визуализация и добра видимост на икономическите изгоди. Начинът, по който работи калкулаторът, дава опция за работа в действително време с данни и високо равнище на прототипиране. Освен това той може да пресмята и времето за възвращаемост на инвестиция за напредване с деен превоз. По основаване на калкулатора са работили студентите Димитрина Атанасова, Глория Биковска, Антоанета Цанова, Памела Златанова, Иван Павлов и Илия Йорданов.

Високата оценка бе дадена по време на съревнование под наслов " За стабилно и зелено бъдеще “, в което се включиха над 50 студенти от Университета по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив и ВСУ " Черноризец Храбър “ във Варна. То бе проведено от Асоциация за развиване на София в границите на план ИНОЕЪР, съфинансиран от Европейския фонд за районно развиване посредством Инициативата " Иновативни действия за градско развиване “.

Жури от специалисти в сферата в състав инж. Димитър Петров, шеф на Дирекция “Управление и разбор на трафика ", Столична община, Румяна Гълъбова и Симона Йончева, основни специалисти, отдел " Въздух “, Столична община, проф. доктор Валентина Николова-Алексиева, декан на Стопански факултет на УХТ, доцент доктор Борислав Миленков, катедра " Компютърни системи и технологии “, УХТ, доцент доктор Веселина Спасова, началник на магистърска стратегия " Софтуерно инженерство и мениджмънт “, ВСУ " Черноризец Храбър " “ и Севдалина Войнова, координатор на план ИНОЕЪР, се изправиха пред сложната задача да изберат двата най-хубави прототипа, които да получат финансиране за реализация.

" Много сме щастливи, че имахме опцията да участваме в подобен огромен интернационален план. Темата за зелената стопанска система и устойчивото развиване е извънредно настояща, тъй че вложихме огромно предпочитание и възторг в екипната работа за създаването на калкулатора за икономическите изгоди от дейния превоз. “ сподели Иван Павлов, студент в 4 курс, познавач. Икономика на хранителната промишленост, УХТ-Пловдив.

Отбор " EcoFriends “ се класираха на 2-ро място и показаха идея за калкулатор, който пресмята изгодите от електрическата тротинетка по отношение на. дизелов автомобил, които са най-често употребени. Техният първообраз елементарно може да бъде уголемен с още функционалности, като да вземем за пример градски превоз.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР