Отбор, който никога не е печелил Купата на европейските шампиони,

...
Отбор, който никога не е печелил Купата на европейските шампиони,
Коментари Харесай

Жребият отвори път за новобранците към финала в Шампионската лига

Отбор, който в никакъв случай не е печелил Купата на европейските първенци, ще играе във финала на Шампионската лига по футбол този сезон. Това отреди жребият за финалната фаза на най-комерсиалния клубен шампионат, изтеглен през днешния ден в централата на УЕФА в Нион (Швейц).

Заради пандемията от ковид всички мачове от 1/4-финалите нататък ще се играят в по един мач на безпристрастен терен в Лисабон. В тегленето на двойките бяха включени четирите отбора, които към този момент преодоляха 1/8-финалите през март, и четирите двойки, които не съумяха да изиграят реваншите си, преди всички надпревари да бъдат спрени поради взрива на болестта от COVID-19.

Така един против различен на 1/4-финалите се паднаха Република България (Лайпциг) против " Атлетико " (Мадрид) и " Аталанта " против " Пари Сен Жермен " от една страна и крайните спечелили от двойките " Реал " (Мадрид)/ " Манчестър Сити " (1:2 в първия мач) против " Олимпик " (Лион)/ " Ювентус " (1:0) и " Наполи " / " Барселона " (1:1) против " Челси " / " Байерн " (0:3) от друга. Реваншите в тези дуели ще се състоят на 7-8 август надлежно в Манчестър, Торино, Барселона и Мюнхен.

Любопитното е, че жребият за 1/2-финалите разпредели противниците по този начин, че в едната двойка ще се срещнат два от към този момент известните четири тима, а за другата вариантите са осем разнообразни. Това значи, че някой всред Република България, " Атлетико ", " Аталанта " и ПСЖ сигурно ще бъде финалист. Най-опитен измежду тях в шампионата е испанският отбор, който е троент участник в мача за оценката (1974, 2014, 2016). Френският гранд в никакъв случай не е стигал по-далеч от 1/4-финал в шампионата, а немският и италианският отбор са новобранци даже на тази фаза.

Всички дуели от самобитната Финална осмица на Шампионската лига ще се изиграят в португалската столица пред празните трибуни на ст. " Жозе Алваладе " и ст. " Луш ", който ще е сцена на финала на 23 август.

 

1/4-ФИНАЛИ (12-15 август)

(1) " Реал " (Мадрид)/ " Манчестър Сити " - " Олимпик " (Лион)/ " Ювентус "

(2) Република България (Лайпциг) - " Атлетико " (Мадрид)

(3) " Наполи " / " Барселона " - " Челси " / " Байерн " (Мюнхен)

(4) " Аталанта " - " Пари Сен Жермен "

 

1/2-ФИНАЛИ (18-19 август)

(А) Победител 1 - Победител 3

(Б) Победител 2 - Победител 4

 

ФИНАЛ (23 август)

Победител Б - Победител А

 

Час по-късно беше изтеглен и жребият за финалната фаза в Лига Европа. Вторият по значителност клубен шампионат на Стария континент беше пресечен по средата на 1/8-финалите, като в шест от осемте дуела се изиграха единствено първите мачове, а в два - нито един.

Така първо следва да се проведат реваншите в двойките " Копенхаген " - " Истанбул Башакшехир " (0:1 в първата среща), " Уулвърхемптън " - " Олимпиакос " (1:1), " Байер " (Леверкузен) - " Рейнджърс " (3:1), " Шахтьор " (Донецк) - " Волфсбург " (2:1), " Базел " - " Айнтрахт " (Франкфурт) (3:0) и " Манчестър Юнайтед " - ЛАСК (5:0) на домакинските игрища на всеки от отборите, посочени преди всичко. Отделно " Интер " - " Хетафе " и " Севиля " - " Рома " ще излъчат победител в по един дуел на безпристрастен терен в Германия, като всички тези осем мача са планувани за 5-6 август.

Четвъртфиналите и полуфиналите в Лига Европа също ще са в един мач, като хазаин на цялата заключителна фаза ще бъде Германия. Срещите ще се играят в Кьолн, Дуисбург, Дюселдорф и Гелзенкирхен, като сцена на финала на 21 август ще бъде ст. " Райн Енерги " в Кьолн. Ето и цялостния чоп, изтеглен през днешния ден в Нион:

 

1/4-ФИНАЛИ (10-11 август)

(1) " Волфсбург " / " Шахтьор " (Донецк) - " Айнтрахт " (Франкфурт)/ " Базел "

(2) ЛАСК/ " Манчестър Юнайтед " - " Истанбул Башакшехир " / " Копенхаген "

(3) " Интер " / " Хетафе " - " Рейнджърс " / " Байер " (Леверкузен)

(4) " Олимпиакос " / " Уулвърхемптън " - " Севиля " / " Рома "

 

1/2-ФИНАЛИ (16-17 август)

(А) Победител 4 - Победител 2

(Б) Победител 3 - Победител 1

 

ФИНАЛ (21 август)

Победител А - Победител Б

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР