Отбор Европа спечели за трети път отборния турнир по тенис

...
Отбор Европа спечели за трети път отборния турнир по тенис
Коментари Харесай

Драма и емоции в Женева: Европа отново завоюва Лейвър Къп

Отбор " Европа " завоюва за трети път отборния шампионат по тенис Лейвър Къп след драма против тим " Свят ". Звездите от Стария континент се постановиха с 13:11 точки след дълги и изключитено оспорвани мачове в трите дни.

Финалният и основен триумф записа Александър Зверев, който се наложи над Милош Раонич с 6-4, 3-6, 10-4. Германецът и канадецът си разделиха по един сет, което докара до супертайбрек. Младият Зверев получи окуражителна поддръжка от легендите в тима си Роджър Федерер и Рафаел Надал преди решаващия дълъг гейм, която изигра немалка роля за триумфа.

Отбор " Свят " беше единствено на триумф от успеха в тазгодишното издание на Лейвър Къп, откакто завоюва първите два мача от последния ден на конкуренцията – Джон Иснър и Джак Сок надиграха Федерер и Стефанос Циципас на двойки, а Тейлър Фриц пречупи Доминик Тийм, като и двете срещи завършиха със супертайбрек. Федерер се пребори с умората, с цел да пречупи съпротивата на Иснър в два сета, с цел да остави очакванията за поврат на тим Европа живи. Зверев, от своя страна, за втора поредна година бе индивидът, който донесе магическата 13-та точка за европейците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР