Отблизо видяхме ужаса на това, което се случва в здравната

...
Отблизо видяхме ужаса на това, което се случва в здравната
Коментари Харесай

Депутат от БСП: Ставаме доброволци, защото не можем да останем безучастни пред ужаса в здравната система

 " Отблизо видяхме ужаса на това, което се случва в здравната ни система, по тази причина взехме решение да се включим в доброволческата самодейност “, показа депутатът Димитър Данчев.

" Няма по какъв начин, когато човек гледа какво се случва в българските лечебни заведения, това, което се случва с хората, които имат потребност от помощ, да остане безразличен. В нашата парламентарна група имаше много сътрудници, които се разболяха “, сподели зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " по Евроком. Той акцентира, че законодателната активност на народните представители от левицата няма да изостава за сметка на доброволчеството.

Данчев изясни, че с сътрудниците му от парламентарната група са се разделили на три екипа в доброволческата си активност. Първата група ще работи на първа линия в коронавирус отделенията, а останалите - в помощ на РЗИ и на обществените служби по места из страната.

Данчев разяснява в тв ефира и предлагането за решение на Народното събрание за осъществяването на одит в държавното сдружение " Автомагистрали ЕАД ". Причината за инспекцията на сдружението е, че в последните три години страната му е възложила  осъществяване на разнообразни действия, свързани със строителството, най-много на пътища - автомагистрала " Хемус ", правата Мездра - Видин.

" Тези поръчки възлизат на повече от 3,2 милиарда лв.. Възложени са без търг, както би трябвало да е съгласно закона. Използвана е малка врата в закона. Остава въпросът - има ли това сдружение потенциала да прави тази активност? Как се подсигурява отбраната на държавния интерес за качеството? Когато се разпореждат поръчки без ясни критерии, без да е ясно по какъв начин тъкмо се сортират претендентите, които ще подизпълняват съответната активност, не е ясно по какъв начин се подсигурява ефикасното разходване на държавни средства ".

По мотив сезирането на основния прокурор за проблемите във ВиК бранша от страна на левицата, Данчев съобщи: " Отдавна сигнализираме за тези проблеми. По наше искане се взе решение за обзор на язовирите и ВиК бранша като цяло при започване на тази пролет. Още май месец предложихме да се обърне особено внимание на бранша, като се сътвори нужния фонд, който  да подсигурява непрекъснатия приток на вложения, тъй като проблемите там са доста. Имаше доста обстоятелства и условия от изнесената от министъра информация, която заслужава вниманието на прокуратурата, по тази причина сезирахме и основния прокурор ".

По отношение на изявлението на Борисов в немски всекидневник, социалистът разяснява: " Това беше самобитно самопризнание на министър-председателя във връзка с изнесените обстоятелства към живота му в Бояна. Статията е озаглавена с въпрос - за какво един министър-председател би трябвало да спи, ограден от револвер, злато, пари ".

Данчев обърна внимание и на признатия Бюджет 2021, който дефинира като нереалистичен: " Свидетели сме на едно безразсъдно харчене, което не подхожда на анализите на редица авторитетни интернационалните институции - от позиция на предвижданията за спад в икономическото развиване ".

" Харченето през днешния ден значи икономии в бъдещето. Затова е доста значимо по какъв начин се харчат парите през днешния ден. Това, което виждаме обаче е, че ръководещите бързат да харчат, явно водени само от концепцията да потушат публичното неодобрение ", безапелационен е депутатът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР