Отбелязването на 177 години от рождението на Никола Войводов и

...
Отбелязването на 177 години от рождението на Никола Войводов и
Коментари Харесай

Враца поднесе цветя на признателност пред революционера Никола Войводов

Отбелязването на 177 години от рождението на Никола Войводов и на 152 години от гибелта му и героичните събития на парахода „ Германия ” стартира с поднасяне на цветя пред паметната плоча на революционера, намираща се централния бул. в града, носещ името на видния врачанин.
След това празничното шествие от възпитаници на СУ „ Никола Войводов ” и жители се насочи към паметника на възрожденеца на гаровия площад, където се организира възпоменателното празненство.
„ На днешния ден почитаме един популярен наш съгражданин, огромен български възрожденец и бунтовник. Ако го имаше през днешния ден Никола Войводов, щеше да се гордее с вас.  Всеки един от вас би трябвало да дава по-малко от себе си, с цел да бъдете част от това, което е България, да бъде Враца онази, която заслужава. Вие, учениците, би трябвало да сте горди, че сте българи “, сподели в приветственото си слово кметът Калин Каменов.
Пред монумента на врачанския герой за независимост ученици от СУ „ Никола Войводов “ рецитираха възрожденски стихове. Исторически бележки за живота и делото на революционера показа Росица Каменова - учител по история в образователното заведение.
На отбелязването на двете годишнини участваха още: националният представител Красимир Богданов, за ръководителят на общинския съвет Владимир Христов, шефът на СУ „ Никола Войводов “ – Снежанка Каменова, шефът на Регионална библиотека „ Христо Ботев “ – Силвия Врачовска, представители на Регионалното ръководство на обучение, на звено „ Център за юношески действия “, общественици и жители.
В знак на респект и благодарност пред паметника на бележития врачанин бяха поднесени венци и цветя.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР