Отбелязваме Световния ден на недоносените бебета под мотото Гласът лекува.

...
Отбелязваме Световния ден на недоносените бебета под мотото Гласът лекува.
Коментари Харесай

Отбелязваме Световния ден на недоносените бебета под мотото Гласът лекува

Отбелязваме Световния ден на недоносените бебета под мотото " Гласът лекува ". Инициативата е на фондация " Нашите недоносени деца ". Целта на този ден е да увеличи информираността по този важен проблем , да насърчи към изложение на съпричастност към недоносените деца и техните фамилии и към фамилиите, които са изгубили децата си в резултат на прибързано раждане.

Инициативата, озаглавена #БезРаздяла | " Гласът лекува ", предизвиква фамилиите да изпратят аудио обръщение до техните бебета, посредством което да ги накарат да усетят обичта и топлината в думите на своите родители, което ще се осъществя със съдействието на медицинските екипи. Новороденото познава гласа, мириса и допира на своята майка и реагира по неповторим метод само на тях. Научни проучвания свидетелстват, че слушането на майчиния глас има болкоуспокояващо влияние върху бебето, стабилизира сърдечния темп и дихателните му функционалности. Инициативата започва на 17 ноември и ще се осъществя толкоз дълго, колкото е належащо , предвид на рестриктивните епидемиологични ограничения, само че на първо място с вярата, че скоро родителите още веднъж ще бъдат със своите бебета.
 Неонатална кола за спешна помощ, купена с вашите капачки, пътува към Пловдив
Неонатална кола за спешна помощ, купена с вашите капачки, пътува към Пловдив

Промяната би трябвало да стартира от нас, уверени са „ Капачки за бъдеще “

Реализирането на световната самодейност през тази година се случва в светлината на показаните тревожни данни от международно проучване на EFCNI, извършено в 56 страни, по отношение на въздействието на пандемията върху грижите за недоносените и заболели новородени. По информация от разбора, включващ данни и от България:
42% от интервюираните родители от България са били изцяло лишени от достъп до бебетата си, до момента в който в международен мащаб това се е случило при приблизително 21%. Още по-тревожно е, че 75% от българските родители не са получили никаква форма на психическа поддръжка, до момента в който в международен мащаб 45% декларират сходна липса.
От фондацията приканват всеки, който е съпричастен с казуса с недоносените бебета, може да поддържа действия на фондацията с дарителски SMS с текст DMS BEBE на номер 17 777, с поръчка на благотворителен продукт от онлайн магазина " Подарък с идея " на store.premature-bg.com, както и с подаяние по банковата сметка на организацията:

Фондация " Нашите недоносени деца "

Уникредит Булбанк

IBAN BG24UNCR70001520702588

BIC: UNCRBGSF
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР