Отбелязваме летния сезон с нов рекорд в цените на българските

...
Отбелязваме летния сезон с нов рекорд в цените на българските
Коментари Харесай

Такива цени на краставиците през лятото у нас не бяхме виждали

Отбелязваме летния сезон с нов връх в цените на българските краставици. На Четвъртък пазара в Пловдив цената на кг доближи 5.5 лева Въпреки това, на пазара са налични и по-евтини други възможности с цени сред 4 лева и 5 лева

Пенсионерка прикани никой да не ги купува заради спекулата. Жената се възмущава, че такова знамение не е имало – измежду лято, когато зарзавата е в обилие търговците да надуват цените.

Към момента няма забележителен импорт на краставици, а и българското произвеждане е едва. Повишените разноски за развъждането в допълнение укрепват опцията за спекулации от страна на прекупвачите. Националният съюз на градинарите в България изяснява, че всички тези фактори в композиция способстват за повишаването на цените.

Цените на краставиците като цяло са поскъпнали в цялата страна, съгласно информацията от Министерството на земеделието и храните. Последният разбор за главните аграрни култури демонстрира, че седмичните ценови промени при продажбата на едро на плодове и зеленчуци на е с  преобладаващ тренд на повишаване.

Средните едрови цени на оранжерийните краставици, прасковите, картофите, вносните ябълки и зеленчуците се покачват надлежно от 0,8% до 6,3% по отношение на предходната седмица. Има обаче изключения, като оранжерийните домати и зеленият пипер, които поевтиняват с 8% и 3,4%. Годишният растеж на цените на българските оранжерийни краставици и домати, зеленчуците, зеленият пипер и картофите варира сред 6,8% и 28,6%.

Инфо: blitz.bg

 

Тагове: краставици пазар зеленчуци зарзават Четвъртък пазара борса Първенец домати зелен пипер ябълки корнишони праскови
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР