Отбелязваме големия храмов празник Успение Богородично или Голяма Богородица. Рано

...
Отбелязваме големия храмов празник Успение Богородично или Голяма Богородица. Рано
Коментари Харесай

Хиляди се поклониха пред чудотворната икона на Богородица в Троянския манастир

Отбелязваме огромния храмов празник " Успение Богородично " или Голяма Богородица. Рано сутринта в Троянската света обител се събраха хиляди хора, които пристигнаха да се поклонят пред чудотворната икона. По традиция Негово Светейшество патриарх Неофит оглави богослужението там.

Вижте повече от директното включване в обедните вести на Милена Кирова

Според преданията на днешния ден на 64-годишна възраст завършва земният път на Божията майка и тя отива при своя наследник.

Сутринта тъкмо в 9.00 часа, съпроводен от камбанен звън, българският патриарх Неофит влезе в храма, с цел да оглави празничната света литургия.

Ето какво пожела на всички българи патриарх Неофит:
" Славете пресветата Богородица! Следвайте нейния образец, в който тя се утвърждаваше и живя почтено, по този начин и ние да живеем почтено за нашето звание. Бог е милосърден, ще даде опция да се изгладят компликациите. "
И тази година чудотворната икона на " Света Богородица Троеручица " беше изнесена от храма и пренесена с литийно шествие до мястото, където е сътворила своето първо знамение.
  Празнуваме Успение на Пресвета Богородица Празнуваме Успение на Пресвета Богородица
Днес означаваме един от най-големите православни празници - Успение на Пресвета Богородица. Oще от рано сутринта Троянският манастир се извърши с вяр...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР