Отбелязваме Европейската нощ на музеите. Десетки галерии и музеи в

...
Отбелязваме Европейската нощ на музеите. Десетки галерии и музеи в
Коментари Харесай

Десетки музеи и галерии ще са безплатни в Нощта на музеите

Отбелязваме Европейската нощ на музеите. Десетки галерии и музеи в цялата страна са с вход свободен. Ето по какъв начин Русе се включва в самодейността.

Русе

Сред акцентите в тазгодишното издание на Нощта на музеите в Русе е новата галерия от предмети, свързани с близкото минало. Тя е основана от донори, които се включиха в акцията на музея „ Предмети с история ". Всеки експонат в нея е придружен от спомен на наследници за това по какъв начин и за какво скъпият предмет е станал фамилна светиня.
Проф. Николай Ненов-директор на Историческия музей в Русе: Ще имаме и една гостуваща галерия „ Свободата-тук и в този момент ", която показва облици от списание „ Л`Еуропео ". Освен това ще имаме презентации на изследователи-в момента има един италиански екип от Флоренция, който учи архитектурата на скалните църкви в Поломието.
По традиция за децата са проведени занимателни игри- измежду които „ Търсачи на съкровища " и „ В облеклата на римския легионер ". Две събития ще съберат своята аудитория и в Екомузея: галерия „ Лицата на Европа " и полемика за превръщането на рибарските общности по Дунав в туристически места.
Проф. Николай Ненов-директор на Историческия музей в Русе: Изкушения ще има за разнообразни хора.Заповядайте!
Нощта на музея ще стартира от 19 часа в Римската цитадела „ Сексагинта Приста ", където група актьори ще провеждат музикална сесия по залез.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР