Отбелязваме Деня на Земята. По този повод България стана първата

...
Отбелязваме Деня на Земята. По този повод България стана първата
Коментари Харесай

България с министерство в метавселената

Отбелязваме Деня на Земята. По този мотив България стана първата страна в света със свое министерство в метавселената. Онлайн ведомството е с сектор климатичен преход и зелена промяна, а самодейността му се назовава „ Земята не почива по празниците “, оповестява Нова телевизия

Министерство без адрес - по този начин го дефинират основателите му. Неговата цел - да притегли внимание и да въодушеви дейности в поддръжка на природата.

„ Земята ни е ядосана, ние не сме положителни стопани. Светът има незабавна потребност ние да програмираме целия ни живот през друг вид ограничения, свързани с ограничаване на резултатите от климатичните промени ”, изясни основателят на коалиция „ За зелен рестарт ” Саша Безуханова.

Метавселената е виртуален свят, където всеки може да живее собствен успореден живот. Там той основава собствен образ - аватар. Може да пътува, поддържа връзка, пазари, да основава връзки.

„ Някои от тях са професионални, които събират хора с ползи в избрана област. Други са обществени, които са изключително известни сега ”, споделя експертът по осведомителни технологии Стилиян Момчилов.

Там всеки може да бъде каквото пожелае.

„ Може да се срещнем на Хаваите. Възможностите във виртуалната действителност са доста по-големи. Изкушава ни тази опция за развиване, която едва ли ще имаме в същинската действителност. Но в края на краищата всички вечеряме на маса ”, добавя той.

Именно в този свят място намира и нашето метаминистерство. А изборът това да се случи там и то тъкмо към Денят на земята не е инцидентен.

„ Дигиталното развиване и природозащитната, екологична работа вървят ръка за ръка. Това е стопанската система на бъдещето, това е индивидът на бъдещето ”, посочи Безуханова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР