Отбелязваме 150 години от гибелта на националните герои Хаджи Димитър

...
Отбелязваме 150 години от гибелта на националните герои Хаджи Димитър
Коментари Харесай

Отбелязваме 150 години от гибелта на Хаджи Димитър и Стефан Караджа

Отбелязваме 150 години от гибелта на националните герои Хаджи Димитър и Стефан Караджа. Годишнината ще бъде маркирана на връх Бузлуджа. Честването ще се организира под патронажа на вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов.

Програмата стартира в 9,30 часа с поднасяне на венци и цветя на барелефа на Стефан Караджа и ще продължи в подножието на старопланинския връх, заяви за радио Стара Загора шефът на Национален парк музей "Шипка-Бузлуджа " Чавдар Ангелов:

"Всички присъстващи ще могат да видят за следващ път впечатляващата възстановка на последното стълкновение на четата на Хаджи Димитър. което ще бъде проведено от Национално сдружение Традиция. Тази година участниците във възстановката алегорично ще бъдат 150 на брой и има един нов миг - в 12,30 на връх Бузлуджа би трябвало да стартира един национален събор - "Балканът пее хайдушка ария ", на който акцент би трябвало да се даде точно на патриотичните и възрожденски песни. "

По случай годишнината ще бъде валидирана юбилейна пощенска карта, издадена от Министерство на превоза, за което ще бъде разкрита краткотрайна пощенска станция на върха.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР