Отбелязва се, че решението е било взето на съвещание на

...
Отбелязва се, че решението е било взето на съвещание на
Коментари Харесай

Белгия гони един руски дипломат заради случая Скрипал

Отбелязва се, че решението е било взето на заседание на премиера Шарл Мишел с неговите заместници. Уточнява се, че въпросният посланик работи в посолството на Русия в Брюксел.
Това значи, че съветските дипломати, упълномощени с изключение на към Белгия, в НАТО или Европейски Съюз, не са наранени от мярката.

Белгия ще заяви решението си на съветския дипломат в идващите 48 часа, а по-късно прогоненият посланик ще разполага със период от 14 дни да отпътува за родината си.

В държавното известие се прецизира, че белгийските управляващи ще се погрижат за осъществяването и на днешното решение на НАТО за прогонването на съветски дипломатически представители, упълномощени в централата на алианса.
НАТО реши да изгони 7 съветски дипломати , не акредитира трима и лимитира съветската задача в пакта с 10 души.

Редица западни страни взеха решение да изгонят над 130 съветски дипломати в символ на взаимност с Англия поради нападението с нервнопаралитично вещество.

Премиерът Бойко Борисов също извика за съвещания с държавното управление българският дипломат в Москва.

Председателят на Камарата на представителите на американския Конгрес Пол Райън похвали съгласуваната реакция на западните съдружници по отношение на отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал във Англия при визтата си в Прага.

Райън съобщи в послание пред долната камара на чешкия парламент и в изявление пред кореспонденти по-късно, че "солидарността по тази граница на свободата е по-важна от когато и да било ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР