Отава: Съдът, а не политиката ще определи съдбата на Мън

...
Отава: Съдът, а не политиката ще определи съдбата на Мън
Коментари Харесай

Отава: Съдът, а не политиката ще определи съдбата на Мън Уанджоу

Отава: Съдът, а не политиката ще дефинира ориста на Мън Уанджоу
Бъдещето на финансовия шеф на китайската компания Huawei Мън Уанджоу би трябвало да бъде несъмнено от съда, а не от политиците. Това съобщи канадският министър на външните работи Кристия Фриланд.

„ Мън Уанджоу беше арестувана от канадските правоохранителни органи според съществуващия сред Канада и Съединени американски щати контракт за екстрадиция. В това дело няма политика “, сподели тя. Фриланд акцентира, че Канада и Съединени американски щати са правови страни и затова нашите сътрудници по контракта за екстрадиция не би трябвало да се пробват да политизират юридическия развой.

Тя съобщи, че към този момент е разискала обстановката с държавния секретар Майк Помпео. В диалога си с него, Фриланд е подчертала, че „ Канада е правова страна, която постоянно следва ясно закона “. Тя добави, че Отава поддържа непрекъснат контакт и с китайската страна, по-конкретно с китайския дипломат в Канада.

По-рано американският президент Доналд Тръмп съобщи, че може да не намеси в делото против Huawei, в случай че това послужи на националните ползи на Съединени американски щати и може да помогне за сключването на комерсиална договорка с КНР.

Мън Уанджоу беше арестувана на 1 декември на летището във Ванкувър от канадските правоохранителни органи. Арестът беше сбъднат по искане на прокуратурата на Ню Йорк поради обвинявания в нарушение на американските наказания против Иран. На 11 декември Върховният съд на канадската провинция Британска Колумбия взе решение да пусне под гаранция Мън Уанджоу до нейното изгонване в Съединени американски щати. Мън Уанджоу не признава своята виновност. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР