Отава. Народният представител от ГЕРБ - Стара Загора Радостин Танев

...
Отава. Народният представител от ГЕРБ - Стара Загора Радостин Танев
Коментари Харесай

Народният представител от ГЕРБ Радостин Танев участва в глобална конференция на младите парламентаристи в Отава

Отава. Народният представител от ГЕРБ - Стара Загора Радостин Танев бе част от четвъртата Глобална конференция на младите парламентаристи, която се организира в Отава, Канада, през миналата седмица, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Конференцията бе проведена взаимно от Народното събрание на Канада и Междупарламентарния съюз, в който вземат участие 178 Народното събрание и 12 асоциирани членове.
На форума участваха млади депутати от 51 страни. Фокусът бе подложен върху младежкото политическо присъединяване, миграцията и обществената интеграция, както и приобщаващите стопански благоприятни условия. Младите политици ще целят да работят по този начин, че да бъдат давани идентични шансове за триумф на всички хора, без значение от пол, обществено състояние, възраст или етнос.
Широка полемика провокираха статистическите данни, показани от Междупарламентарния съюз, които акцентират рецесията на младежкото присъединяване в парламентите. Депутатите под 30-годишна възраст съставляват единствено 1,9% от народните представители по света. Повече от 80% от парламентите нямат депутати на възраст под 30 години.
Добър образец бе даден от народния представител от ГЕРБ Радостин Танев, който е и един от най-младите депутати в 44 Народно събрание. Той акцентира значимата роля на младежките организации на политическите партии, при образуването на гражданско и политическо мислене у младежите. Танев уточни пред сътрудниците си, че следи усилване на интереса на съгражданите си до 29 години, които са заинтригувани и инициативни. „ МГЕРБ е добре структурирана и широкоспектърна организация, която в синхрон с политиката на партията съумява да развива социална активност. Така привличаме младежи, които са с необятен кръг от ползи и дружно осъществяваме благотворителни и обществени акции, също толкоз сполучливо колкото и политически академии, образования и кръгли маси. По този метод се опитваме да бъдем потребни при построяването на млади политици и водачи, които да работят за развиването на страната ни “, сподели Танев, който е и регионален координатор на младежката конструкция на партията в Стара Загора. Според специалистите, представянето на младежите в полемиките за национални и световни политики не е задоволително в международен мащаб, а това води до опасност при постигането на устойчиви решения за справяне с икономическите, обществените и политическите провокации, които стоят пред страните.
В конференцията взеха присъединяване представители на разнообразни политически и обществени организации: Пол Кершу - специалист по фамилна политика, Алиш Кембъл - основен търговски комисар на Канада, Фарах Мохамед - деятел за правата на дамите и девойките, Кевин Чан - началник на обществената политика на Фейсбук в Канада, както и парламентаристи от Бангладеш, Канада, Индонезия, Италия, Йордания, Мали и Нигерия. На форума участва и новоизбраният президент на Междупарламентарния съюз и млад народен представител Габриела Чуевас Барън.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР