От значение е здравноосигурените да постъпят по клинична пътека, с

...
От значение е здравноосигурените да постъпят по клинична пътека, с
Коментари Харесай

Плаща ли се престоят в ковид - отделение в частна болница?

От значение е здравноосигурените да постъпят по клинична пътека, с направление за хоспитализация, издадено от персоналния доктор или експерта

"Плаща ли се престоят в ковид-отделение в частна болница от пенсионер, който е здравноосигурен? Майка ми, която е на 70 година, бе настанена за рехабилитация в частна болница, за 28 дни. На 11-я ден даде позитивен тест за коронавирус и бе преместена в ковид-отделението на същата болница. Карантината от 14 дни в ковид-отделение трябваше да бъде заплатена настрана от рехабилитационния пакет, с немалка сума.

Бях останала с усещане, че ковид-болните се поемат от Здравната касаq а не се заплаща лекуването им от пациента ", пита Радостина Ганева от Велико Търново, а отговорът дава

По първия въпрос: Няма значение дали болничното заведение е частна, общинска или държавна. От значение е здравноосигурените да постъпят по клинична пътека, с направление за хоспитализация, издадено от персоналния лекар/специалиста, и лечебното заведение за болнична помощ да има подписан контракт с НЗОК за съответната клинична пътека. Има наложителен най-малък престой, който изпълнителите на болнична помощ би трябвало да съблюдават.

По втория въпрос: Карантината не е належащо да бъде прекарвана в ковид-отделение (може и у дома). Пътеките за лекуване (не за карантина), по които всекидневно се одобряват пациенти болни от коронавирус, са №39 и №104. Пациентът може също да бъде лекуван и по друга клинична пътека, според от водещото самостоятелно положение.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР