От злоупотреба с газовото си оръжие, Кремъл го загубиСлед спирането

...
От злоупотреба с газовото си оръжие, Кремъл го загубиСлед спирането
Коментари Харесай

Илиян Василев: Русия и ЕС вече официално се намират в състояние на газова война

От корист с газовото си оръжие, Кремъл го загуби

След прекъсването на природния газ по Северен поток 1 - Русия и Европейски Съюз към този момент публично се намират в положение на газова война.

Борсите към този момент не реагират на Путиновия шантаж, цената спадна с 1500 $ за 1000 кубически метра за два дни. До дни ще се вкарат тавани на цените на съветския недопечен петрол и на съветския природен газ. Който не е склонен, наказания.

От корист с газовото си оръжие, Кремъл го загуби.

Само в София Радев и Борисов упорстват в поклонението през Газпром и Турски поток, който неизбежно ще последва ориста на Северен поток. Помнете ми думата - преноса на съветски газ ще бъде приравнен към продажбите му. Да повторя за неразбралите - войната сред Европейски Съюз и Русия е тотална, въпреки и да отсъства пряк боен конфликт.

Решението на служебното държавно управление на Румен Радев да откаже каргата с американски ВПГ е допустимо най-тежка стратегическа неточност, равнозначно на държавна измяна, на фона на обективната неспособност за импорт на съветски газ в изискванията на война и рисковете за националната енергийна сигурност през идната зима.

Кой ще заплати сметката за основаната от Радев и Борисов заблуда, че е вероятен импорт на съветски газ?

Кой ще заплати сметката за това, че през месец септември ще плащаме най-високите цени за природния газ, откакто се отказахме от репериран към американския газов хъб контракт с Шениер. Не тъй като е американски, а тъй като е най-хубавото, което пазарът може да предложи към сегашния миг.

С сходен контракт към Хенри Хъб през септември въобще НЯМАШЕ да има нарастване на цената на природния газ, нито за предпазените консуматори, нито за индустриалните!?!

Къде сте КРИБ, БСК, БТПП, АИКБ - изпокрихте се, а нали трябваше да браните членовете си от политическите предразсъдици на държавното управление?

Останахме на контракти за импорт с репери ТиТиЕф, а евроборсите скочиха в небесата. Защо крият истината за цената на съветския газ и основават легенди за неговата ниска цена, откакто е вързан за европейските тържища?

Защо индустриалците и профсъюзите мълчат и не поемат своята отговорност за рецесията с фантомния съветски газ? Къде са Велев и Григорова, и другите " специалисти ", които чакат по тръбата от Турция още съветски газ, който в никакъв случай няма да дойде?

Защо крият истината, че Газпром въобще е отсвирил и Радев, и премиера и калифорниеца, и не ги е удостоил с отговор, да не приказваме позитивен?

Тези хора, въобще в миналото имали ли са грам разбиране от професионално ръководство на стратегически опасности и да са чули, че Путин води война в Украйна и против Европейски Съюз, в която ще жертва всичко?

Да припомня ли, че тези юнаци сътвориха и спешен щаб, който от позицията на днешния ден звучи като фарс.

Та запитвам в центъра на предизборната акция - кой ще поеме отговорност от политиците от Радев през Борисов до Нинова и Пеевски - за тоталния безпорядък и неуспех на заблудената прогазпромовска политика, която ни загуби пари и сериозно време, което нямаме с цел да се подготвим за зимата.

За неналичието на цялостна тактика и ограничения в кратковременен и дълготраен порядък за превъзмогване на всякаква взаимозависимост от свръхрисковия и все по-липсващ съветски газ?

Питам за какво канят по централните медии най-вече ентусиасти по тематиката природен газ, почитатели на Путин, а не експерти, които действително схващат от ръководство пазарни и политически опасности. Хайде, откогато съм в черния лист на Русия, съм и в черния лист на централните медии, само че имам сътрудници, които са по-приемливи.

Нещо тематиката взе да пада от предаванията, като неуместна.

Илиян Василев
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР