От златодобивния проект Розино очакваната печалба е около 100 млн.

...
От златодобивния проект Розино очакваната печалба е около 100 млн.
Коментари Харесай

Канадската Velocity Minerals с опция да придобие още проекти за злато

От златодобивния план " Розино " предстоящата облага е към 100 млн. $, другите два сектора към момента се изследват

© Надежда Чипева Канадската Velocity Minerals, която неотдавна стана мажоритарен притежател на компанията, контролираща златното находище " Розино ", е получила алтернатива да придобие 70% от други два проучвателни плана в региона на Кърджали. Това излиза наяве от известие на компанията, която е листната на борсата в Торонто.

Новите благоприятни условия

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Velocity Minerals е подписала съглашение с колегата си " Горубсо - Кърджали ", което й дава алтернатива да придобие 70% от площта " Момчил ", включваща сектор " Обичник ". Това ще стане, откакто компанията направи икономическа оценка на плана. " Обичник " се намира на почти 25 км от завода на " Горубсо - Кърджали ". Преди години на мястото са правени изследвания, само че са нужни спомагателни работи, с цел да се оценят златните запаси.
В края на предишния месец компанията получи алтернатива и за площта " Надежда ", която включва сектор " Македонци ", при аналогични условия. Участъкът се намира на 10 км от Кърджали.

Акционер

Канадската компания се занимава с изследване и създаване на златни залежи, като фокусът й е България. Според известието тя има желание да създава поетапно сателитни залежи към Кърджали, където ще се преработва рудата.

Velocity от дълго време си партнира с " Горубсо - Кърджали ", като през март закупи 70% от златодобивния план " Розино ". За задачата дъщерното й сдружение " Кибела минералс " стана мажоритарен акционер в " Тинтява експлорейшън " - компанията, която държи правата за търсене и изследване в повърхност " Тинтява ", където се намира сектор " Розино ". Според икономическата оценка, която Velocity даде, с цел да упражни опцията си, облагата от плана ще бъде 129 млн. канадски $ (около 100 млн. щатски долара).
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР