От Здравната каса са попълнили в регистъра на децата, които

...
От Здравната каса са попълнили в регистъра на децата, които
Коментари Харесай

В Касата попълнили заявления за лечение и със задна дата

От Здравната каса са попълнили в регистъра на децата, които чакат лекуване в чужбина, близо 100 нови заявки. Много от тях със задна дата. Това е забелязал програмистът и блогър Боян Юруков, заяви bTV.

" Това значи, че някои родители не са могли над месец да следят придвижването по техните заявки в регистъра, както самата Здравна каса им предлага. Това предотвратява прозрачността и точно това е значимото в този указател ", разяснява Боян Юруков. От Здравната каса признаха, че данните в регистъра ще бъдат попълнени до края на месеца.

Междувременно 4-годишно дете чака два месеца отговор на Здравната каса за лекуване в Германия. Детето е с с заболяването на Блаунт и колянна неустойчивост. Електронното досие на 4-годишната Христиана в Здравната каса към момента е празно.

" Някак си, не мога да си обясня. Когато става въпрос за деца, заболяването прогресира ", изясни майката на 4-годишната Христиана - Добринка Трендафилова.

От касата дали отговор на медията, че двама консултанти са дали противоположни мнения. Днес Касата е изпратила здравната документи за незабавно мнение от други двама специалисти.

Тъй като до момента не се е правила такава интервенция майката е скептична, че някой би рискувал да направи тази интервенция на неговото дете в България. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР