От залива на Одеса има морски течения, които ако попаднат

...
От залива на Одеса има морски течения, които ако попаднат
Коментари Харесай

След замърсяването от Нова Каховка: Ще има предмети и покъщнина, които ще стигнат до нашите брегове, но друго е по-притеснително

От залива на Одеса има морски течения, които в случай че попаднат в главните морски течения на Черно море, ще продължат в южна и югозападна посока, към крайбрежията на Румъния и след това България. Това сподели за предаването " Денят на фокус " на Радио " Фокус " някогашният министър на околната среда и водите Борислав Сандов. Част от тези замърсявания могат да бъдат утаени в региона на Одеския залив, добави той. 

" Със сигурност ще има избрани предмети и мебелировка, които ще стигнат до нашите крайбрежия, само че по-притеснителното би било, в случай че част от огромния разлив, който беше на машинни масла и други детайли, които са били утаени на язовирното дъно, или такива, които са били в резултат на наводнените терени от разнообразни промишлени зони, канализационна мрежа и умрели животни стигнат до нас. Това, което е доста значимо, с цел да бъдат спокойни жителите - институциите би трябвало да си правят работата и да го разпространяват това извършване на работата посредством информация ", сподели още Борислав Сандов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР