От юридическа и религиозна гледна точка, а не от политическа

...
От юридическа и религиозна гледна точка, а не от политическа
Коментари Харесай

Доц. Дилян Николчев: Законът беше грубо нарушен от ГЕРБ и друга партия

”От юридическа и религиозна позиция, а не от политическа - по целенасоченост, ставаме очевидци на грозно и изопачено деяние на ГЕРБ в съдружничество с друга партия. Това е гротеска от позиция на правото ”, разяснява доцент Дилян Николчев от Богословския факултет на СУ ”Св. Климент Охридски ” покриването на задълженията на мюфтийството.
" Принцип в правото е да няма привилегии, Конституцията ни повелява, че всички хора са равни по права. Юридическите лица са равни с физическите. Законът и Конституцията бяха жестоко нарушени от водещата политическа мощ. Вярно е, че страната може данъчно да подкрепя записаните вероизповедания, само че тогава Министерството на финансите прави одит ", акцентира доцент Николчев.

" Законът за вероизповеданията споделя, че религията не може да се употребява за политически цели. Всъщност в тази ситуация това е задачата. Има политически подтекст, който мнозина мъчно съзират. БПЦ и мюсюлманското изповедание заемат огромно място на физическата карта. Политическите партии нямат такива благоприятни условия за агитация като двете съществени вероизповедания. Представете си какъв резултат би могъл да има поклон под формата на храмови послания ", добави специалистът.

" Трябва обществено да бъдат оповестявани приходите и разноските - нещо, което не се случва с религиозните вероизповедания. Те би трябвало да са пример и мярка за държание. Какъв образец дават с това, че не заплащат данъчните си отговорности към страната ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР