От Юнашкия салон са тръгнали много известни боксьори, прославили Варна

...
От Юнашкия салон са тръгнали много известни боксьори, прославили Варна
Коментари Харесай

Боксова ръкавица е новият символ на кътчето за отдих до Юнашкия салон

" От Юнашкия салон са тръгнали доста известни боксьори, популяризирали Варна и България, а и слагането на ръкавицата е в синхрон с избора на Варна за Европейски град на спорта ", разясниха за медията ни от дирекция " Инженерна инфраструктура и благоустройство " в Община Варна.

Варненци обаче се майтапят, че новият знак е тъкмо " в десятката " след абсурда към Кубрат Пулев и палавата кореспондентка Джени Суши.  

Зоната за релакс е към този момент отворена, сложени са пейки, които след известно време ще останат под сянката на засадените в центъра им дървета. 

В сърцето на кътчето има украсителен шадраван. Монтирано е ново парково осветяване, а теренът е ограден и изолиран от близката натоварена улица с бетонна ограда и кашпи със зеленина. 

Зоната е с обща повърхност 913 кв. м включва пространството към Юнашкия салон, граничещо с улиците с бул. " Христо Ботев ", на запад с ул. " Бачо Киро ", на юг с ул. " Русе ". 

Според плана са построени четири тераси, които са свързани между тях посредством стъпала и рампи. Осигурен е достъп за хора с увреждания. 

По източната граница на парцела е планувано озеленяване с пълзящи растения, които да прикрият съществуващата оградна стена на прилежащия парцел. По северната и западната граница са планувани кашпи с жив плет. Монтирани са и железни кошчета за отпадък.

В момента се работи по новото тротоарно пространство към зоната за отдих. Читатели на Varna24.bg показаха мнение, че е добре бетонната ограда, която е в l бонбонен розов цвят, да бъде облепена с някакво по-красиво декоративно покритие. 

На този стадий обаче такова не се планува, допълниха от Община Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР