От юли немската софтуерна компания SAP въвежда обновена организационна структура,

...
От юли немската софтуерна компания SAP въвежда обновена организационна структура,
Коментари Харесай

SAP е с нова организационна структура и мениджърски екип в Югоизточна Европа

От юли немската софтуерна компания SAP вкарва актуализирана организационна конструкция, с цел да продължи наличието си в Украйна, Румъния, България, Словения, Хърватия, Сърбия, Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Македония, Молдова и Черна гора. Грегор Протокар, който продължава да управлява SAP Словения, е нараснал в районната позиция на основен действен шеф за Югоизточна Европа. Йозефин Гала заема длъжността на ръководещ шеф за новосформирания клъстър от страни. Мениджърският екип ще бъде виновен за използването на новата районна тактика и сполучливото действие на компанията в 12-те страни, в които работят общо 1935 чиновници.

Преди да одобри новата си роля, Йозефин Гала заема длъжността ръководещ шеф на SAP Виетнам и е член на старшия изпълнителен екип на SAP в Югоизточна Азия. Тя е посветила кариерата си на развиване на бизнеса на SAP в Европа, Азия и Северна Америка, заемайки разнообразни търговски и лидерски функции. Йозефин е родена в Берлин, Германия, и има тапия по интернационална стопанска система от Международната бизнес школа в Берлин, както и бакалавърска степен по бизнес администрация от университета в Съндърланд.

Грегор Протокар пое управлението на SAP Словения преди четири години. Той ще продължи да заема ролята на ръководещ шеф на SAP Словения, само че от този миг ще работи и като основен действен шеф в страните от Югоизточна Европа, и ще си сътрудничи тясно с Йозефин Гала. "Уверен съм, че богатият интернационален опит на Йозефин, добит на територията на три континента, мощните й лидерски умения и нейният деятелен темперамент, съчетани с локалния опит и познания на Грегор, ще започват нова глава в района, който предлага огромен капацитет за по-нататъшно развиване ", приветства новите водачи Том Киндерманс, ръководещ шеф на SAP в Централна и Източна Европа.

Югоизточна Европа е извънредно разнороден район, който дава огромен капацитет както за взаимна работа, по този начин и за неповторимото позициониране на всяка една от тези красиви страни в района. "Работим интензивно, с цел да подсигуряваме обща визия, задача и тактика, които ще ни приготвят за ерата след COVID-19, и за идващите пет години. Нуждаем се от смяна в настройката и мисленето си, с цел да утвърдим района като последваща мощ след Азия ", прибавя Йозефин Гала.

Новата бизнес организация на компанията на световно равнище е продължение на плануваната промяна, която е с по-голям фокус върху клиентите. В същото време тя съставлява и опция за локалния пазар да свърже информационни канали, продуктови тактики, и да интегрира портфолиото от услуги на SAP. "С това се завръщаме към главната ни задача - да помогнем на бизнеса да работи по-добре. Аз също виждам това като опция за напредък ", акцентира Протокар. Облачното портфолио на SAP ще бъде основата за по-нататъшното развиване в района. Междувременно, стратегическите продуктови области ще включват ръководство на потребителския опит, положително ръководство на човешките запаси, интелигентно ръководство на финансовите запаси, стратегически поръчки и усъвършенствани аналитични принадлежности. Според Грегор Протокар това ще бъде изключително значимо за фирмите в миг, в който са изправени пред следствията от пандемията с COVID-19.

SAP в България

Българският филиал на международния софтуерен водач SAP SE участва на българския пазар към този момент повече от 21 години. През декември 1999г., SAP SE записва дъщерното си сдружение SAP България, а развойният център - SAP Labs Bulgaria, започва през 2000 година.

На българския пазар SAP България предлага цялото си портфолио от артикули в пет иновационни посоки: Applications, Analytics, Mobility, Database&Technology и Cloud, както и мощен фокус върху основаването на солидна екосистема от сътрудници посредством програмата SAP PartnerEdge.

SAP си сътрудничи с български университети в границите на програмата SAP University Alliances.

Радомир Миланов за ръководещ шеф на SAP България. Той пое поста от Румяна Тренчева, която зае нова управителна позиция в района, и ще ръководи комерсиалните действия на SAP в България, в това число продажбите на лицензи и услуги, връзките с сътрудници и обслужването на клиенти.

SAP Labs България

Създаден преди 20 години, развойният център на SAP в София - SAP Labs България, е едно от основните центрове за SAP SE. Компанията работи в региона на софтуерната разработка и по последните SAP In-memory и облачни технологии. В момента в развойния център работят повече от 930 експерти, като над 75% от екипите работят по cloud тематики. Компанията има основна роля в дефинирането и създаването на облачната платформа на SAP – SAP Cloud Platform.

SAP Labs България е един от водачите в използването на Lean философия и гъвкави (agile) методологии при основаването на програмен продукт в България.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР