От юли гражданите на България протестират срещу министър-председателя Борисов и

...
От юли гражданите на България протестират срещу министър-председателя Борисов и
Коментари Харесай

ARD за протестите в България: ЕС, сляп ли си?

От юли жителите на България стачкуват против министър-председателя Борисов и корумпирания хайлайф. Фактът, че до момента Европейски Съюз съвсем не е реагирал, е подложен на рецензия освен от хората на улицата, написа Сърджан Говедарица – сътрудник на немската социална телевизия ARD.
Вече единадесета седмица не престават митингите против министър-председателя Бойко Борисов. Евродепутатът Даниел Фройнд също е тук и приказва пред стачкуващите. Той е признат с огромно вдъхновение.
 Евродепутат: Разкриха ми механизми на корупцията в България, ще имаме пленарна сесия за страната Евродепутат: Разкриха ми механизми на корупцията в България, ще имаме пленарна сесия за страната
" България е образец за минусите в Европейски Съюз, които би трябвало да отстраним ", споделя евродепутатът Даниел Фройнд, който беше на посещаване в стра...
Фройнд е от партията на Зелените, член на бюджетната комисия на Европейския парламент и ръководител на парламентарната група на фракцията против корупцията. Той дойде в България, с цел да добие визия какво се случва в страната с парите на Европейски Съюз.

Присъдата му е ясна: " Ако на следващия ден спрем еврофондовете за България, няма да отнемем хляба на бедните деца, а хайвера на корумпираните олигарси ", споделя той. " И по тази причина мисля, че това е верният метод да се погрижим за реализиране на промените и измененията тук ", счита евродепутатът.

Думите на Фройнд отразяват настояванията на стачкуващите. Те приканват от седмици за оставка на държавното управление на премиера Борисов и на основния прокурор Иван Гешев. Обвиняват ги, че са основали.
 Световни медии: Пари против правда? Вижте какво става в България! Световни медии: Пари против правда? Вижте какво става в България!
Политическото лято на 2020 година беше горещо, написа “Евронюз ” и отбелязва, че митингите в Унгария, както и тези в България...
Европейски Съюз обезпечава тази властова база, като упражнява прекомерно малко надзор и в последна сметка с заплащанията си към страната поддържа корумпираната система – това е упрекът.
" Европа несъмнено вижда, какво става тук ", споделя протестиращ, който не си сподели името. " Дали това е преднамерено или не, не знам, само че Европейски Съюз сигурно е просрочен с реакциите си. "

Съдия Панов се притеснява от ескалация
Лозан Панов е един от най-високопоставените съдии в България и един от дребното в страната, които се осмеляват да излязат на ярко. И по време на изявлението ръководителят на Върховния касационен съд не си мълчи: " В България европейските фондове се вливат най-много в ръцете на дребна елитна група ", споделя той.
 Лозан Панов за митингите: Не си затваряй очите, Европа, и не мълчи Лозан Панов за митингите: Не си затваряй очите, Европа, и не мълчи
Хиляди българи стачкуваха против премиера Борисов. Те получиха в този момент и поддръжката на Лозан Панов – един от най-висшестоящите съди...
По този метод помогнаха на страната да поеме контрола над медиите и институциите. " Хората, които са сега на власт, няма да спрат сами този развой на независим надзор върху страната, " сподели Панов. " Затова мисля, че в случай че няма реакция от страна на Европейски Съюз, обстановката може да ескалира. "

Откакто се причисли към Европейски Съюз преди 13 години България, както и Румъния, е сложена под наблюдаване от страна на Комисията в Брюксел, която упорства за промени поради огромните дефекти в региона на върховенството на закона. Така е най-малко на доктрина, тъй като на процедура инструментът се оказва беззъб.
Шестмесечните отчети за напредъка от Брюксел имат малко общо с действителното положение в България – това е обвиняването, което насочва и арбитър Панов, като дава за образец могъщия основен прокурор Гешев: " Това е основен прокурор с неограничена власт. Той стои на върха на една пирамидална конструкция. Той дефинира кой да носи наказателна отговорност и кой не ", споделя висшият арбитър.
" С други думи, вместо да пазят хората от нарушителите, прокуратурата и основният прокурор в България вършат тъкмо противоположното. Те отварят чадър върху приятелите си и нападат съперниците – политически и стопански. "
 Politico: Европейски Съюз под пресечен огън поради мекия си метод към българската корупция Politico: Европейски Съюз под пресечен огън поради мекия си метод към българската корупция
Зам.-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова през днешния ден трябваше да се отбрани от мощната рецензия от страна на евродепутатите, коит...

" Криза на европейското господство на закона "
" Европейски Съюз, кьорав ли си или си като него? ", написа на афиш, който протестиращите са вдигнали високо в центъра на София. На него се вижда министър-председателят Бойко Борисов в другарски пози с немския канцлер Ангела Меркел, президента на Франция Еманюел Макрон и други водачи на Европейски Съюз.
Фактът, че народен представител от Брюксел участва в този момент на митинга, е съпроводен с сбит коментар от участник в него: " По-добре късно, в сравнение с в никакъв случай ".
Евродепутатът Фройнд прави тъмно умозаключение, което излиза отвън рамките на България: " Имаме рецесия с европейското господство на закона. И би трябвало да отговорим уверено ", счита той.
 Идва ли краят на шоуто на Бойко Борисов? Идва ли краят на шоуто на Бойко Борисов?
Управлението на Бойко Борисов е изправено пред огромно тестване през днешния ден, когато в България се организират всеобщи митинги на фона на корупци...
В противоположен случай, от една страна, Европейски Съюз би изгубил хората в България, в случай че имат усещането, че Европа финансира корумпирани структури.
" Ние обаче ще изгубим и хората в останалата част на Европа, в случай че останат с усещането, че парите на Европейски Съюз се харчат без надзор ", заключава евродепутатът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР