"От юли 2019 г. Шехерезада е горда собственичка на вила

...
"От юли 2019 г. Шехерезада е горда собственичка на вила
Коментари Харесай

Пиарът на Борисов Севдалина Арнаудова си е купила къща за 1 млн. лв през 2019 г.

"От юли 2019 година Шехерезада е горда собственичка на вила в с. Бистрица за над 1 млн. лева С разчупена архитектура, наподобява доста шукаритетна, както се вижда от Гугъл Maps ", написа Атанас Чобанов от "Биволъ " във фейсбук.
Заедно с това той пуска и извадка от имотния указател. От нея се вижда, че пиарката на премиера Бойко Борисов Севделина Арнаудова, която беше непосредствено атакувана от предприемача Васил Божков в събота, е придобила дружно със брачна половинка си парцел в Бистрица. Той е записан с веществен интерес от 1 056 148 лева
В извадката от имотния указател е записано: Поземлен парцел, пл.No - 323, имот - 17, повърхност по док. - 1160.000 кв. м., околност - ВИЛНА ЗОНА МАНАСТИРА, ПОЗЕМЛЕН ИМОТ обл. СОФИЯ-СТОЛИЧНА, общ. СТОЛИЧНА, с.Бистрица. Къщата е с ипотека от ДСК. Имотът е добит в средата на предходната година и е вписан през юли 2019 година
"Тия дни ще вдигнем и дрон, с цел да я огледаме по-добре. Освен вилата младото семейство има апартамент от 198 кв. в София за 352 000 лева ", написа още Чобанов в обществената мрежа. Според данните от имотния указател става дума за "Самостоятелен обект в постройка, пл.No - 573, имот - 9, повърхност по док. - 198.540 кв. м., АПАРТАМЕНТ; обл. СОФИЯ-СТОЛИЧНА, общ. СТОЛИЧНА, гр.София. Купен е с ипотека от ДСК през 2015 година, която е свалена през 2020 година
"Къщата към момента не е моя, а на банка ДСК, от където имам изтеглен ипотечен заем. Всичко е съответно заявено. ", разяснява Севделина Арнаудова пред "Сега ". "Майка ми си продаде жилището, пристигна да живее с нас, подари ни парите, също съм заявила. Всичко е по банков път, на пазарни цени ", прибавя тя.
Размерът на заемите, които Арнаудови са взели, е повече от забавен. До данни на Чобанов, първият апартамент е взет с ипотечен заем за 150 000 евро, който е изплатен за 57 месеца - приблизително 5260 лева на месец. Кредитът за къщата е в размер на 500 000 евро. И двата заема са взети от ДСК.
Съпругът на Арнаудова Делян Димитров е в Управителния съвет на "Булгартрансгаз ".
Големият апартамент от 2015 година попада в декларациите на Арнаудова, подавани пред Сметната палата в качеството й на член на политическия съвет на премиера. Арнаудова е заявила и получено подаяние от 40000 евро.След основаването на КПКОНПИ членовете на политическите кабинети заявяват имущество пред органа по назначение. Такава декларация за 2018 година има. "Сега " изиска от пресаташето на премиера копия от всички подавани от нея заявления, с цел да няма пропуски при разбора на документите.
Веднага след офанзивата на Васил Божков, Арнаудова заплаши, че и тя има какво да опише, в случай че офанзивите против нея продължат. По-рано обвиненият написа в пост във Фейбсук, че Арнаудова е посещавала офиса му на ул. “Московска “ 43 всеки месец и прикани премиера да каже за какво.
Премиерът Борисов отбрани своят PR през днешния ден, до момента в който инспектираше третия лъч на метрото в София, който следва да бъде пуснат до края на лятото: "Севделина прави страхотни неща. Не желая да влизам в играта. На човек с 18 обвинявания ли да давам отговор? "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР