От Йоуи в Австралия, през Йерен в Китай, до Йети

...
От Йоуи в Австралия, през Йерен в Китай, до Йети
Коментари Харесай

Тайнствено зло дебне и обезглавява хора в Канада

От Йоуи в Австралия, през Йерен в Китай, до Йети в Хималаите във фолклора на доста нации по света участва диво човекоподобно създание с космато тяло, което населява диви гори и непристъпни планини. Някои от тези създания, сходно на Мапингуари в тропическите гори на Амазония, се считат за големи и мощни, до момента в който други, като Ебу Гого от джунглите на остров Флорес, Индонезия, са описвани като дребни и пъргави. Някои нации ги считат за другарски настроени, до момента в който други ги смятат за нападателни и рискови.

В продължение на епохи първите заселници на канадския северозапад описват свои лични истории за диви хора, обитаващи крайбрежните гори на Британска Колумбия и Юкон. Въпреки че имената на тези диви същества са многочислени и разнородни, множеството от тях попадат в една от четирите категории: Букуас, Дзуунукуа, Куштака и Саскуоч.

Ако първите три категории разказват свръхестествени създания, идващи от света на духовете и сенките, то четвъртата разказва нещо много по-реално — създание от плът и кръв, което се скита из горите.

Според легендите на канадските индианци Саскуоч са космати, човекоподобни колоси, които живеят надълбоко в горите. Те са доста високи, извънредно мощни и имат ужасна миризма. Те споделят между тях посредством звуци наподобяващи грухтене и сумтене и свирукане, а от време на време могат да бъдат чути по какъв начин вият в нощта.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР