От януари ще заработи генерално почетно консулство на България в

...
От януари ще заработи генерално почетно консулство на България в
Коментари Харесай

Откриваме генерално консулство в Йерусалим, обяви Борисов в Израел

От януари ще проработи генерално почетно консулство на България в Йерусалим . То беше признато с решение на Министерския съвет през месец юни. Това съобщи в Израел българският министър председател Бойко Борисов, който е на двудневно публично посещаване в Йерусалим.

Всеки ден има най-малко 5 самолета с туристи за България , стимулира Борисов нуждата от откриване на дипломатическа задача в Йерусалим.

По време на взаимен брифинг Бенямин Нетаняху разгласи, че се надява разкриването на генерално почетно консулство на България в Йерусалим да е първата стъпка за определяне на българско посолство в Йерусалим .

 Тръмп призна Йерусалим за столица на Израел Обновена
Тръмп призна Йерусалим за столица на Израел

В Газа палят американски флагове

Борисов изрази подготвеност до края на годината да се организира смесеното междуправителствено съвещание и насочи покана към министър-председателя на Държавата Израел да посети България . От своя страна Бенямин Нетаняху посочи, че има доста тематики за разискване сред двете другарски страни Израел и България .

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи преди срещата си с Борисов, че дружно предизвикват за едно проспериращо бъдеще, а не минало на принуждение . " Надявам се да се фокусираме върху тематиката по какъв начин да се борим против злото ", разгласи Нетаняху.

По време на взаимно изказване с израелския си сътрудник Бенямин Нетаняху Борисов сподели, че религията е извънредно значима за всеки един от нас, само че най-важните неща са мирът, толерантността и разбирателството.

Борисов съобщи, че е съумял да се види с доста другари в Израел и че: " би трябвало да се положат доста старания, за да се преборим за мозъка на хората, за това, което мислят . Чрез интернет има доста повече благоприятни условия, няма граници. Технологиите напреднаха, а в това време виждате, че с едно хвърчило или дрон могат да се създадат доста и ужасни пакости ", сподели той.

По-късно денем Борисов ще се срещне с околните на починалите при атентата в Сарафово. " Този удар беше ориентиран против израелски жители, само че починаха и българи и ни беше нанесена огромна вреда , само че тогава видяхме доста ясно, че нашите служби за сигурност и вашите работиха като една ", сподели министър председателят ни.

По думите на Борисов доверието, което има с Бенямин Нетаняху, е от извънредно значение , тъй като Израел играе основна роля в развързване на комплицирания възел в Близкия Изток.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР