От януари досега е имало 275 000 опита за незаконно

...
От януари досега е имало 275 000 опита за незаконно
Коментари Харесай

“Да се връщат в Африка!” Европа не се справя с наплива на мигранти

От януари до момента е имало 275 000 опита за нелегално прекосяване на границата с Европейски Съюз, което е 73% нарастване по отношение на същия интервал на предходната година, съгласно Европейската гранична организация “Фронтекс ”. Миграционната рецесия продължава от 2015 година и обстановката единствено се изостря. Нелегалните са бомба със закъснител, способна да взриви Стария свят.

В търсене на по-добър живот

По-голямата част от мигрантите никога не са бежанци. Хората се стремят към нов живот, напущат родината си заради беднотия и неравноправие с вярата да получат по-добра работа.

Никой обаче от дълго време не чака мигрантите в Европа с отворени прегръдки. Десетки хиляди хора живеят в пренаселени центрове за банкет на бежанци, сходни на затвори, като доста от тях спят на открито в спонтанни палаткови лагери, които полицията постоянно унищожава.

Един от главните направления на незаконните имигранти е през Средиземно море към крайбрежията на Италия, Малта или Гърция. Хората плуват, рискувайки живота си на претрупани лодки, шлепове и салове, за някои пътуването приключва трагично.

В морето лодките постоянно се теглят от избавителни кораби на Неправителствени организации и се доставят до пристанищата. Всъщност това са таксита за мигранти, а незаконните превозвачи се управляват от тези Неправителствени организации. Европейците са възмутени, само че не могат да създадат нищо.

" По изключение "

С изборната победа в Италия на дясноцентристката коалиция, която даде обещание решителна битка с незаконните имигранти, обстановката малко се промени. В края на октомври корабът на “Океански Викинг ” с 234 бежанци не беше позволен до пристанището, макар че съгласно интернационалното право бедстващите бяха длъжни да бъдат признати. Малтийските управляващи също отхвърлиха, вследствие на което две седмици по-късно френският вътрешен министър Жерар Дарманен „ по изключение “ позволи да дебаркират в Тулон.

В същото време френският министър упрекна италианските сътрудници в нехуманност, като назова дейностите им необясними и неприемливи. На собствен ред министър председателят Джорджа Мелони уточни несъвършенството на европейския механизъм за приемане и настаняване на мигранти и несправедливостта на обстоятелството, че бежанците идват през Средиземно море най-вече в италианските пристанища. Според нея от съвсем 90 000 незаконни имигранти, които са пристигнали в Италия, едва117 души са били преразпределени към други страни от Европейски Съюз.

Скандал избухна в Париж. Когато депутатът от “Непокорна Франция ” Карлос Мартенс Билонго попита държавен чиновник за ориста на пасажерите на “Океански Викинг ”, депутатът от “Национална асоциация ” Грегор Дьо Фурнас извика: „ Да се връщат в Африка! “

Това провокира стихия от отвращение, съвещанието на долната камара беше прекратено. Тук също е належащо да се вземе поради, че на френски тази фраза в само и множествено число звучи еднообразно, единствено изписването е друго („ Qu`il (s) retourne (nt) en Afrique “), тъй че възклицанието на Дьо Фурнас може да се възприемат като засегнатост към мургавия Билонго, от африканско семейство.

Де Фурнас беше упрекнат в расизъм, отхвърлен от работа в Народното събрание за две седмици и лишен от половината от заплатата си за два месеца. Той изрично отхвърли обвиняванията – съгласно него имал поради незаконни имигранти и не се опитвал да обиди сътрудник.

Кутията на Пандора

Според един от водачите на републиканците, сенаторът Бруно Ретайо, приемането на “Океански викинг ” в пристанището на Тулон е като отваряне на кутията на Пандора.

Той е уверен, че би трябвало да се обръщат корабите с незаконни имигранти, които да оказват помощ на борда на нуждаещите се. Европа като цяло и Франция в частност към този момент не са в положение да се грижат за мигрантите.

Лидерът на Националната асоциация Марин льо Пен счита офанзивите против Италия за лицемерни, защото през 2018 година, при същия президент Макрон, в сходна обстановка корабът “Акуариус ” с бежанци не беше позволен до Франция - трябваше да отплава към Испания.

Според нея президентът, чиято партия загуби безусловно болшинство в долната камара на последните избори, в този момент би трябвало да флиртува с левицата, която постоянно е била за миграцията. Тя също е за връщането на незаконни имигранти в Африка.

Интересното е, че решението за “Океански Викинг ” беше разкритикувано даже от някогашния началник на Министерство на вътрешните работи, социалист, в предишното непосредствен сподвижник на Макрон, Жерар Коломб. Властите сътвориха рисков казус, като играят в ръцете на незаконните мигранти и трафикантите, които печелят от тях, сподели той.

И добави, че точно различията с президента за миграционната политика са го принудили да подаде оставка преди четири години. Все още обаче няма френски вътрешен министър, който да не каже по-късно, че е желал смяна на миграционната политика (но нищо не се случило).

Нашествие във Англия

През август във Англия беше регистриран връх - над 13 500 незаконни имигранти. Общо тази година - към този момент 40 000. В предишното са били 28 500.

Няма къде да се настанят бежанци. Центърът за настаняване в Манстън е предопределен за 1600 души. Сега има към 4000. Нехигиеничните условия се трансфораха в огнища на дифтерия и инфекции със стафилококи. Има заплаха от пожари и вълнения.

Настаняването на мигранти коства на английската хазна седем милиона лири на ден. Министерство на вътрешните работи ще ги настанява в излезли от употреба туристически круизни кораби, общежития и изоставени военни бази. Шотландското държавно управление е наело няколко кораба за бежанци от Украйна. В Единбург на един от тях живеят 1700 души.

Министърът на вътрешните работи Суела Браверман съпостави обстановката с навлизане в страната. Според нея системата е разрушена, незаконната имиграция е отвън надзор, а политиците премълчават казуса.

Тя също по този начин обърна внимание, че не всички заселници съблюдават закона: доста от тях са свързани с нарушители, някои сами са членове на банди. " Нека спрем да се преструваме, че всички са в неволя. Страната знае, че това не е правилно ", сподели Браверман, говорейки в Народното събрание.

Опасност от детонация

Заради мигрантите евтините покрайнини на Париж, Марсилия, Авиньон, Тулуза, Ница се трансфораха в рискови гета, където е по-добре чужденец от по-проспериращ регион да не влиза: има върлуваща престъпност и домашно принуждение. Бандити, наркодилъри и търговци на оръжие ръководят топката. Някои квартали в действителност са се трансформирали в " зони отвън закона " - даже полицията се опасява да влезе там.

Някой към момента се надява на асимилация: междинното обучение, обществените помощи и красивият градски парк сякаш ще създадат всеки добър жител. За страдание нормално мигрантите се изолират единствено в своите общности.

Наскоро даже президентът Макрон призна, че половината от закононарушенията в Париж са осъществени от чужденци – незаконни имигранти или такива, които чакат позволения за престой. В Марсилия, съгласно шефа на Министерство на вътрешните работи, повече от половината. Но чиновниците не могат да кажат непосредствено, че повишаването на престъпността е обвързвано с бежанците - това е табу.

Всеки началник на Министерство на вътрешните работи след оставката си споделя по какъв начин се е опитвал да реши казуса. И скоро френското държавно управление още веднъж ще предложи пакет от ограничения за " подсилване и усилване ", който няма да укрепи или да ускори нищо - всичко е изпуснатото.

А броят на половите похищения, грабежите, случаите на потребление на хладни оръжия продължава да нараства. Оказва се, че всички съставни елементи на бомбата - икономическата, миграционната, обществената рецесия, ширещата се престъпност и радикализмът - към този момент са съединени. И в случай че не вземете в действителност съществени, а не козметични ограничения, тя може да избухне.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР