От януари до септември тази година Лукойл е увеличил добива

...
От януари до септември тази година Лукойл е увеличил добива
Коментари Харесай

Лукойл вдигна добива си на петрол до 64,2 милиона тона

От януари до септември тази година Лукойл е нараснал добива си с 1,6 % на годишна основа до 2,337 милиона барела петролен еквивалент дневно. Добивът на нефт за деветте месеца е повишен с 0,7 на 100 до 64,2 милиона тона, се показва в известие на компанията, представено от ТАСС.
Увеличението на добива е обвързвано основно с създаването на газови планове в Узбекистан, както и с повишение на петролното произвеждане в Русия заради смяна в параметрите на външни ограничавания върху размерите на добива на съветските компании, се отбелязва в известието.
Добивът на газ на компанията за деветмесечието възлиза на 25,6 милиарда кубични метра, отчитайки напредък от 4 %. Основен фактор и при този индикатор са плановете в Узбекистан, по информация на Българска телеграфна агенция.
Общата преправка на недопечен нефт от заводите на Лукойл през обсъжданите девет месеца се е нараснала с годишен ритъм от 2,8 % до 51,7 милиона тона. Нефтопреработването в Русия е повишено с 3,3 % до 33,3 милиона тона основно заради натоварването на рафинерията в Нижни Новгород. Обемът на преработката в Европа се е повишил с 2 % до 18,4 милиона тона. " Растежът е обвързван с ремонт в нефтопреработвателния цех в България през първото тримесечие на 2018 година ", прецизира компанията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР