От януари до август тази година малко над 2000 деца

...
От януари до август тази година малко над 2000 деца
Коментари Харесай

Над 2 хиляди деца са изведени от рискови семейства от януари до август

От януари до август тази година малко над 2000 деца са били изведени от биологичните си фамилии, тъй като за тях е имало риск. През 2018 година мярка за настаняване на деца при родственици или близки, приемно семейство или профилирана институция е подхваната за малко над 3000 деца, от които 1058 са били изоставени от родителите им. В нето един от случаите обаче дейностите не са подхванати с лека ръка и без причини, а нито едно то децата не е изпратено в Норвегия.

Това разяснява Емил Тодоров, шеф на дирекция " Закрила на детето " в Агенцията за обществено подкрепяне пред БНР във връзка нервността от предходната седмица измежду ромски фамилии, че децата им ще бъдат отнети и изпратени за развъждане в Нровегия.

" Не можеш току по този начин да отидеш някъде и да вземеш децата. Такова нещо няма, няма по какъв начин и да има. Това опонира на закона. … Няма деца, които да се изпращат от наша страна към Норвегия. Има деца, които се осиновяват интернационално. Те си минават специфичен режим през Министерство на правораздаването. Като се осинови от семейство в Норвегия, то отпътува там, само че особено да бъдат изпращани деца в Норвегия по този метод няма ", съобщи Тодоров.

По думите му, да неговата дирекция не е достигала информация за готвени саботажи и основаване на нервност за лишаване на деца.

Заради случаите в Сливен Пазарджик и Пещера управляващите оповестиха, че ДАНС проверява кои са разпространителите на подправените вести във Facebook.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР