От Януари 2023 г. д-р Силвен Иванова е част от

...
От Януари 2023 г. д-р Силвен Иванова е част от
Коментари Харесай

Д-р Силвен Иванова: Истинското богатство е здравето и доброто, което даряваме

От Януари 2023 година доктор Силвен Иванова е част от структурата на Отделение Лъчелечение към КОЦ – Русе като доктор специализант. Тя е извънредно виновна, начетена и доста положителна персона. Д-р Иванова споделя, че е вдъхновяващо да вижда по какъв начин пациентите оздравяват. Тя споделя, че и след 10 години се вижда като доктор, който се вълнува да работи и оказва помощ на хората, също толкоз, колкото и в този момент, 1 година след довеждане докрай на своето обучение.

Образование и образование:

През 2016г. приключва Факултет по литература към Букурещкия университет с уверение за притежаване на румънски език.

През 2022г. сполучливо се дипломира със компетентност “Медицина “ от Университет по медицина и фармация „ Карол Давила “.

От 2023г. е доктор специализант по Лъчелечение в КОЦ-Русе.

Как се насочихте към нелеката специалност на лекаря?

Моят избор да стана доктор произтича от желанието ми да бъда част от позитивната смяна в живота на хората. Виждайки от дете уговорката на майка ми в региона на опазването на здравето, с всяка минала година разбирах какъв брой мощно влияние може да има един човек, освен върху здравето, само че и върху щастието на другите към него. Мисълта за въздействие върху човешкото богатство и допринасяне към това да съм част от едно по-добро обществото ме въодушеви.

Защо избрахте да специализирате лъчелечение?

Избрах лъчелечение, основавайки се на научния прогрес в региона на онкологията да се оправи по този начин дейно с заболяването. Възможността да работя в пресечната точка на непрекъснато разрастващи се технологии и грижата за пациентите, приспособявайки лекуването към самостоятелните потребности, ме въодушеви да избера тази компетентност. Ролята, която прецизната лъчева терапия играе в живота на пациентите, резонира надълбоко с желанието ми да бъда опора на хората във времената на това предизвикателство.

Какво най-вече ви харесва и какво ви носи най-сериозен стрес в работата?

За мен, стресът постоянно е обвързван с воденето на сложните и открити диалози с пациентите и техните фамилии и невъзможността да обещая излекуването на заболяването.

В комбиниране с това, високото равнище на отговорност и нуждата от бързи решения в сериозни обстановки от време на време също води до физически и прочувствен стрес.

Това, което най-вече ми харесва е процесът на съдействие - непознати, които имат една обща цел. Изграждаш доверие, предоставяш поддръжка и виждаш възобновяване, което е извънредно вдъхновяващо. Този връзков аспект в здравната процедура носи със себе си необикновено възприятие на смисъл и реципрочност.

Как се виждате след 10 години?

След 10 години се виждам като доктор, който се вълнува да работи и оказва помощ на хората, също толкоз, колкото и в този момент, 1 година след довеждане докрай на образованието ми. Надявам се да бъда доктор, който е развил по-широк набор от умения и пълномощия и спомага за основаване на едно по-светло бъдеще за здравната общественост.

Какво знаят и Какво не пациентите за лъчелечението?

Повечето пациенти знаят, че това е безболезнена терапия и схващат, че лъчелечението се ползва за заличаване на злокачествени кафези. Това, което постоянно не знаят, е че лъчелечението изисква съдействието на разнообразни специалисти- лекари, медицински физици, лаборанти, медицински сестри. Мнозина не са изцяло осведомени с индивидуализираното обмисляне на лечението, което включва съчетаване на медицински облици и технологии за персонализиране на лечението- вземат се поради голям брой фактори, като размер на тумора, местонахождение и близките здрави тъкани.

Какви са вашите препоръки (препоръки) към хората?

Апелирам, грижите се за своето здраве през днешния ден, с цел да напишете по-дългата и по-здравословна си история на следващия ден. Редовните прегледи са пътят към бъдеще без грижи! Бъдете положителни, бъдете здрави! Защото същинското благосъстояние е здравето и положителното, което даряваме на света!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР