От яденето на хляб се напълнява ... Или не? Много

...
От яденето на хляб се напълнява ... Или не? Много
Коментари Харесай

Основните митове за хляба

От яденето на самун се напълнява ”... Или не? Много хора обичат самун, само че какъв брой потребен или нездравословен е той? Институтът за самун и диетологът Мария Сител изброиха пет мита за хляба, показани от шведския вестник Expressen в превод от организация Фокус.
Хлябът е апетитен, само че макар че историите за „ рисковия “ самун са най-вече легенди, въпреки всичко би трябвало да го ядете умерено (да, само че това се отнася за всичко, което ядем). Не можеш да се яде самун дълго време, по този начин да се каже.
Черният самун е по-здравословен от белия
По-здравословен ли е ръжният самун от белия? Всъщност хлябът може да бъде черен по разнообразни аргументи, да вземем за пример поради сиропа, който му придава цвят. Ползата от хляба се дефинира от количеството на пълнозърнестото брашно в него, което предотвратява развиването на сърдечно-съдови болести. Ето за какво е по-добре да ядете пълнозърнест самун и не забравяйте, че той може да бъде или черен, или бял.
От хляба се пълен
Не, не е правилно Теглото не зависи от това какво ядете, а от това какъв брой - и по какъв начин се движите. Важно е съотношението на усвоените калории / сила и калории, които тялото изразходва. От самун, богат на пълнозърнесто брашно, несъмнено ще се почувствате сити (и затова мощни и цялостни с енергия) по-дълго, в сравнение с от самун с малко количество пълнозърнесто брашно.
Коремът „ набъбва “ поради хляба
„ Проблемният стомах “ рядко се свързва с потреблението на самун. Газовете могат да се образуват от стрес, затънал метод на живот и непълен банкет на течности. Най-честата причина е синдромът на раздразненото черво, който е обвързван със стрес. Или може би стомахът ви мърмори, тъй като сте яли нещо, към което имате нетърпимост? Говорете с Вашия доктор или диетолог, с цел да определите кои храни са подобаващи за Вас.
Хлябът съдържа „ неприятни ” въглехидрати
Основният източник на сила за тялото са въглехидратите, които се намират да вземем за пример в макароните и хляба. Въглехидратите са нужни, с цел да работят алените кръвни кафези и мозъкът, както би трябвало. Затова би трябвало да ядем повече въглехидрати, които се съдържат в пълнозърнестите храни.
Пълнозърнестият самун спомага за понижаване на съмненията на кръвната захар, което значи, че ще бъдете сити по-дълго. Това значи, че ще стане по-лесно да се съпротивлявате и да не консумирате спомагателни калории сред храненията, от които тялото по-късно не може да се отърве.
Хлябът не е същинска храна
Сандвич с нещо вкусно може да послужи като пълноценно хранене. Разбира се, всичко зависи от това какъв тип самун ще изберете и с какъв тъкмо сандвич ще извършите. Ако употребявате пълнозърнест самун, ще получите протеини, а в случай че сложите варено яйце, авокадо, няколко резенчета пуешко и вероятно спанак, тялото ще бъде изцяло задоволено и решето.
Ето за какво е добре да ядете самун
Яденето на самун е потребно за нашата планета, изключително в случай че вършиме „ екологично чисти “ сандвичи. Отглеждането на пшеница, ръж и овес не въздейства толкоз доста на климата, както, да вземем за пример, производството на месо и млечни артикули. Затова е рационално да се яде повече самун. И в случай че започнете сами да печете хляба си, тогава също по този начин ще спестите пари и ще намалите използването на пластмаса, което предизвиква огромни вреди на планетата. Освен това можете сами да определите състава на личния си самун.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР