От вторник Макдоналдс не притежава марката БигМак по решение на

...
От вторник Макдоналдс не притежава марката БигМак по решение на
Коментари Харесай

НЕ! Макдоналдс, където клиентът е роб, а БигМак се използва, въпреки решението на ЕС

От вторник Макдоналдс не има марката БигМак по решение на Органа за интелектуална благосъстоятелност на Европейски Съюз (European Union Intellectual Property Office), което влезе незабавно в действие, макар обжалването на американците.

Те бяха наказани след 3-годишно дело от ирландска верига на име Supermac’s. През 2015 година тя желае регистрация на марката БигМак, тъй като след 100 ресторанта за бързо хранене в ЕЙРЕ, взема решение да отвори нови във Англия и Европейски Съюз. Макдоналдс оспорва правото й, като твърди, че има права над марката, само че не съумява до го потвърди с документи. Случаят не е казус – в Малайзия колосът също беше наказан от локална верига.

За какво въобще марка може да става дума? Брандът преди всичко е стандарт. А в бранд за бързо хранене, преди всичко би следвало да бъде бързината. Точно противоположното обаче се случи с човек на 19 минути, който след 20-минутно очакване на опашка от едвам пет души в Макдоналдс на НДК със единствено един обслужващ в пиков вечерен час, най-нагло, щом най-сетне му пристигна редът, беше предреден от разносвач с голяма поръчка.

Сигурно някой някъде е чувал старите търговски класики: Клиентът постоянно има право, клиентът постоянно има преимущество, да не приказваме за „ Клиентът е цар”. В Макдоналдс очевидно обаче мислят клиента за плебей.

И затова не са помислили от каква бройка на личния състав имат потребност, че се постанова да има настрана гише за разносвачи, откакто даденото заведение им е база и изключително при основания от неналичието на организация наплив.
За съблюдаване на решението на Европейски Съюз за БигМак въобще не загатваме – в България то не се почита неизвестно за какво.

Въобще не отваряме и дума що за храна – храна ли е въобще – сервират в тази верига, умишлено неразрешена в най-напреднали страни на нашия континент като Исландия да вземем за пример. Човек даже добре да живее, постанова му се от време на време да хапне на две – на три. НЕ бива обаче това да става в Макдоналдс и по здравословни подбуди, а очевидно и по причина на човешко достолепие.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР