От вторник грипна епидемия е обявена на територията на общините

...
От вторник грипна епидемия е обявена на територията на общините
Коментари Харесай

Грипна епидемия в още три общини

От вторник грипна зараза е оповестена на територията на общините Димитровград, Трявна и Дряново, съобщи организация БГНЕС.

РЗИ – Габрово разгласи още, че от на следващия ден до 26.01.2018 дните са оповестени и за неучебни в общините Трявна и Дряново. Грипна зараза се афишира и в община Димитровград от 23.01.2018 до 28.01.2018.

Изолиран е нов грипен вариант в България, зараза в още една област

До второ разпореждане в общините, с оповестена грипна зараза, се преустановяват детските и женските съвещания, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

Русенска област е в предепидемичен интервал.

От 23.01.2018 година се анулира грипната зараза на територията на Пернишка област.

Картината е динамична, като Регионалните здравни инспекции наблюдават епидемиологичните индикатори и подхващат незабавни ограничения.

Близо половин милион души се чака да се разболеят от грип през този сезон .

В момента най-вече заболели има в област Пазарджик - 328 на 10 000 души.

Грипът стартира ненадейно. В рамките на два-три часа губиш сили, болят те мускулите, ставите и главата. Сред признаците са и кашлица, тежест в белия дроб, както и болки в гърлото. Обикновено боли и глава, човек не желае да става, когато температурата е над 38 градуса, и това в границите на два-три часа – тогава приказваме за грип.

Специалистите предлагат да не подхващаме самолечение.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР