От всички страхове, пред които трябва да се изправят хората,

...
От всички страхове, пред които трябва да се изправят хората,
Коментари Харесай

Този коварен страх от успеха

От всички страхове, пред които би трябвало да се изправят хората, когато стартират бизнес, страхът от триумфа несъмнено е измежду най-силните. Колко постоянно сте чували някой да споделя, че желаят да създадат нещо, само че по този начин и не се захваща? Ако сте задоволително опитни в играта, която назоваваме живот, евентуално сте били очевидци на доста сходни обещания. 

Лесно е да видим страха от триумфа у другите хора, само че не е толкоз елементарно да го разпознаем в себе си. Не знам по какъв начин стоят нещата при вас, само че имаше време, когато си споделях, че желая да съумея, само че не получавах мечтаните резултати. Едва когато разбрах, че опасявам от триумфа, осъзнах, че сама подривам себе си. Ето няколко знака, които демонстрират, че страдате от боязън от триумфа.

Страхувате се, че триумфът ще усложни живота ви

Цялото внимание, което в последните години се отделя на тематиката за салдото сред професионалния и персоналния живот, ме накара да мисля, че с цел да бъдеш сполучлив, би трябвало да работиш повече от останалите. Мислех, че ще би трябвало да се откажа от живота, който имам, с цел да реализира професионалните си цели. Оказа се, че това не е правилно, изключително в случаите, когато триумфът ви дава опцията да печелите повече пари за по-малко време. Това обаче не е единствената причина да се страхувате от затруднения. По време на скорошна среща с групата, на които давам уроци по бизнес и финанси, един от моите възпитаници спомен, че се опасява от опцията един ден да има клиент, неудовлетворен от неговата работа.  Чух други да споделят, че огромният триумф може ще ги трансформира в цели на правосъдни каузи и даже грабежи. Нека помислим за секунда. Дали един незадоволен клиент ще надделее над всички, които са удовлетворени? Няма метод. Дали триумфът постоянно носи със себе си проблеми с съда или с някакви нарушители? Разбира се, че не. 

Тревожите се за мнението на останалите

Много постоянно триумфът приковава вниманието на останалите върху вас. Това е естествена част от действителността, изключително във времето на обществените мрежи. Имайки това поради, виждала съм доста амбициозни хора със страхотни хрумвания, да отсрочват фантазиите си, тъй като се тормозят, че ще бъдат съдени и подложени на критика, когато получат повече внимание. Понякога даже не става въпрос за негативизъм и тормоз в обществените мрежи, а за боязън от опцията да бъде подложен на критика от своето семейство и другари. 

Големият триумф носи повече отговорности, с които мислите, че няма да се справите.

Познавам няколко души, които споделят, че желаят повече триумфи в бизнеса. Под триумфи те имат поради пари, тъй като съставляват нещо, което може да бъде измерено. В същото време, те се опасяват от огромните суми пари, тъй като, както се споделя в една ария: „ Повече пари, повече проблеми. “  Проблемите могат да бъдат под формата на по-високи налози, повече хора, които търсят заеми от вас, потребност от финансов ментор, ръководство на огромен капитал и доста други. Въпреки дългите години, прекарани в света на бизнеса и финансите, към момента ме изненадва какъв брой постоянно срещан е този боязън. Истината е, че първоначално и самата аз трябваше да се изправя пред същия този боязън. Бях ужасена от мисълта за по-голям триумф, тъй като мислех, че няма да мога да се оправя с ръководството на парите, които бяха свързани с него. 

Проблемът със страха от успехa e в неговата подла природа, тъй като всеки човек има вяра, че желае да успее. Ако обаче не виждате мечтаните резултати, може да имате проблем, какъвто не сте си представяли. Истината е, че хората си споделят цялостен куп измислици, когато става дума за триумф. На пръв взор те може да наподобяват разумни, само че при по-задълбочен разбор осъзнавате, че нямат смисъл. 

..................

Аманда Абела , създател на „ Make Money Your Honey “, за inc.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР