От всеки един апартамент в Gora се разкриват красиви панорами

...
От всеки един апартамент в Gora се разкриват красиви панорами
Коментари Харесай

Комплекс GORA

От всеки един апартамент в Gora се разкриват красиви панорами към Витоша, Лозен и Люлин планина

[GORA] Комплекс GORA е с съвременна и отличаваща се архитектура, която оптимално се вписва в заобикалящата го паркова среда. Разположен на входа на парк " Лозенец " и на пешеходно разстояние от Южния и Ловния парк, както и граничещ от запад с река Драгалевска, в непосредствена непосредственост до централната градска част, това е жилищен комплекс без аналог.

[GORA]
Жилищните cгpaди, общо четири, ca paзпoлoжeни от 80 дo 200 мeтpa в дълбoчинa нa пapцeлa, шaxмaтнo cъc cтъпaлoвиднo eтaжиpaнe c цeл пo-дoбpa глeдкa нa юг, към Bитoшa. Фасадите на постройките са вентилируеми и " облечени " напълно в естествени материали – камък и дърво, изолирани със специфична 14 см каменна вата с паромембрана. Заложените материали и съоръжение са от международно приети и одобрени производители. Асансьорите във всяка от постройките са Schindler, алуминиевите дограми на Reynaers са със скрити панти, без розетки, а тройният стъклопакет от Saint Gobain е с най-голям клас на енергийна успеваемост. Комплексът е газифициран, като във всяка жилищна единица ще е конфигурирано подово отопление и инсталиран независим газов казан с опция за мъдро ръководство от разстояние. Между жилищата е планувана висококачествена шумоизолация, а зидариите са с тухла Wienerberger.

[GORA]
Общият брой на жилищата в комплекса е 62. Те са с величина сред 80 и 260 кв.м, а светлата им височина е сред 2.90 м и 3.10 м. Апартаментите са с две и три спални, партерни и мезонети с частни дворове, а на последните етажи на постройките има просторни жилища с огромни тераси над 100 кв.м. Панорамните гледки от френските прозорци към Витоша са факт освен за последните етажи, само че за всеки апартамент, като това е заложено в самото планиране и търсенето на комфорт е водещо за сметка на по-интензивното застрояване. От целия терен на комплекса, който е 13 хиляди кв.м, над 10 хиляди кв.м са планувани за парк с 25% дървесна растителност. Паркирането е напълно подземно, както и обслужването на битовия и рециклируем боклук, отделени в особено помещение.

Жилищният комплекс граничи от север с съвременна офис постройка, част от архитектурата му, която служи като шумо- и прахоизолираща преграда с бул. " Филип Кутев ". Той е напълно ремонтиран до комплекса, а идната година следва обновяването и разширението му да продължи до бул. " Симеоновско шосе ".

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики GORA се намира в най-динамично развиващия се регион на град София. За пръв път Столичната община опитва с авансово обмисляне на транспортната, вело- и пешеходната инфраструктура, като се пробва да изпревари капиталовите планове. Осъществяването на този проект ще трансформира заобикалящата среда в прелестен второстепенен многофункционален център с помощта на съществуващото метро, лечебни заведения, огромния търговски център, учебните заведения, детските градини, зоопарка и не на последно място жилищните и офис площи – планове за каквито не липсват в региона. Те, както и редица други вложения ще основат микс от функционалности, с цел да може " Хладилникът " да действа 24/7. А когато хората живеят до работата, каквато опция ще дават комплекс GORA и заобикалящите го планове, те ще пътуват по-малко, което ще понижи трафика в столицата и потребността от паркоместа за сметка на зелени площи.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР