От времето, когато Маршал Маклуан обобщи, че светът се превръща

...
От времето, когато Маршал Маклуан обобщи, че светът се превръща
Коментари Харесай

Науката и Далечният изток

От времето, когато Маршал Маклуан заключи, че светът се трансформира в световно село благодарение на Интернет, мина към половин век. И през днешния ден, обаче при модерните съчетания на световно и локално, които родиха даже новата дума „ глокализация “, отчитането на националната еднаквост и особеностите на това, което назоваваме „ нрав “ остава належащо знание.
Какво си коства да знаят българските учени и предприемачи за психическите стандарти, философската настройка и обичаи на китаеца или японеца да вземем за пример, с цел да работят по-успешно с тях? Как исторически се е развивала науката на изток, довела до стопански и софтуерен взрив Япония в годините след Втората международна война, както и Китай – в последните тридесет години? Защо за тези страни се оказа толкоз сполучлив девизът „ От копирай до иновирай “?
Своите наблюдения от Поднебесната империя и Страната на Изгряващото слънце споделя създателят на „ Социална динамичност без формули “ проф. Николай Витанов, завърнал се неотдавна от Китай, работил преди време и в Япония.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР