От времената на първия iPhone (или по-скоро втория) потребителите на

...
От времената на първия iPhone (или по-скоро втория) потребителите на
Коментари Харесай

Apple обясни защо старите iPhone забавят работа

От времената на първия iPhone (или по-скоро втория) потребителите на мобилния телефон на Apple развиват тайни теории, че компанията преднамерено забавя работата на по-старите устройства, с цел да ги накара да си закупят новия модел.

Оказва се, че това е правилно - или най-малко отчасти. И удостоверение пристигна от самата компания.

От версия на iOS 10.2 Apple е въвела предписание, съгласно което пиковата мощ на процесора на iPhone бива намалявана в случаите, в които батерията на устройството към този момент е към края на своя витален път. Така се отстраняват неприятните случаи, в които iPhone се изключва, въпреки телефонът да демонстрира, че има още заряд в батерията.

Ограничението на пиковата мощ оказва помощ и старите акумулатори да " изкарват " повече, преди да е нужно още веднъж да свържете телефона със зарядното.

Компанията показва, че при промяна на батерията, процесорът още веднъж заработва с цялостна мощност . Промяната визира моделите iPhone 6, 6S, а от версия на iOS 11.2 и 7, както и Plus-моделите от трите генерации.

По-важна причина за забавянето на по-старите устройства е обновяването им с по-нови версии на операционната система с повече екстри, които изискват повече мощност от процесора. Новите версии на приложенията следват същата наклонност.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР