От време на време всички се чувстваме претоварени и уморени.

...
От време на време всички се чувстваме претоварени и уморени.
Коментари Харесай

Проучване сочи, че хората над 40 не бива да работят повече от 3 дни седмично

От време на време всички се усещаме претрупани и изтощени. Въпреки това, в случай че ние не работим най-малко по 40 часа седмично, ние няма да бъдем в положение да си отглеждат деца, да си плащаме сметките и да вършим някои по-големи покупки.
На пръв взор 40-годишна възраст е най-ефективното време във връзка с кариерното развиване. Но изследване, извършено от учени от Университета в Мелбърн, е посочило тъкмо противоположното.
Оказва се, че хората над 40 години в идеалния случай би трябвало да работят не повече от три дни в седмицата.
Експериментът е бил основан на серия познавателни проби, създадени от Института за приложна стопанска система и обществени проучвания в Мелбърн. В него са взели участие 6 500 доброволци – дами (3500) и мъже (3000).

Участниците трябвало да решат поредност от когнитивни проби, измежду които имало съпоставяне на букви и числа в изискванията на цайтнот, четене на глас и преброяване обратно. След това учените анализирали резултатите дружно с други фактори: качество на живот, състав на фамилията, икономическо богатство и професионална претовареност.
В резултат на това било открито, че хората, които са работили приблизително по 25 часа на седмица, са посочили най-хубави резултати в когнитивните проби. Ако участниците са работили повече, оценките им неизбежно са паднали заради стрес и отмалялост.
Тези непредвидени резултати демонстрират, че за представителите и на двата пола, величината на позитивното влияние на работното време върху когнитивните качества понижава до избран предел. След като се доближи тази сериозна точка, по-нататъшното увеличение на работното време към този момент има негативен резултат върху умствените качества.

След като открили това учените трябвало да схванат къде е този предел? Кога въздействието на работното време върху когнитивните качества минава от позитивно към негативно?
Използвайки резултатите от тестванията на респондентите, било открито, че мъжете на междинна възраст могат да работят без понижаване на когнитивните функционалности не повече от 25-30 часа на седмица. На дамите им е още по-трудно. От тях може да се чака висока продуктивност единствено при график от 22-27 работни часа на седмица.
Изследователите акцентират, че прекомерно доста работа може да има неподходящи последствия за познавателното действие на хората на възраст 40+. Новите данни опонират и на наклонността за непрекъснато повишение на пенсионната възраст.

Един от съавторите на проучването, професорът по стопанска система Колин Маккензи изяснява: „ През последните годи и налице неприятна наклонност. Много страни покачват пенсионната възраст на жителите си. Това значи, че работещите възрастни хора ще стават от ден на ден и повече, а изгодата от това все по-малка и дребна “.Да оставиш къщата, в която си роден, приятелите си, работата си и околните си и да стегнеш куфара за чужбина не е за всекиОставяш всичко, което ти е благо и заминаваш с еднопосочен билет. Защо?
Всеки от нас има своя отговор…Feb 20 2019vijti.com

Инфо: За дамата

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР