От време на време всички преяждаме – на рожден ден

...
От време на време всички преяждаме – на рожден ден
Коментари Харесай

3 техники за борба с преяждането

От време на време всички преяждаме – на рожден ден с другари, на посетители в родителите или просто вечеря вкъщи.

Защо се случва това?

Най-често срещаните аргументи:

Срам. Хранителните разстройства включват детско, надълбоко вкоренено възприятие на позор. Например, в случай че приказваме за момиче, което страда от преяждане от гимназията, тогава най-вероятно на тази възраст ѝ се е случила история, когато се е срамувала от тялото си.

Стрес. Много постоянно стресът е повода за преяждането. Освен това, в случай че прекосяваме през интервал на тъга, тогава е малко евентуално да ядем всичко. Но при нескончаем стрес преяждането може да се развие доста бързо - даже няма да видим по какъв начин сме натрупали наднормено тегло.

Какво може да играе ролята на „ спусъка “? Проблеми в работата, недоумение в общуването с колегата, децата.

Самоотхвърляне. Някои от нас просто не могат да одобряват себе си такива, каквито са. И това се отнася освен за външния тип. Неудовлетворението може да бъде породено и от креативен, интелектуални качества, свенливост или, назад, несъразмерна шумна интензивност.

И тогава се появява - преяждане, виновност, меланхолия . Като се има поради, че по този начин или другояче нищо няма да помогне, индивидът стартира да се храни неконтролируемо.

Как да кажеш " Спри! "
Как да се спасим от преяждане и стомашни проблеми по празниците?
Едно от нещата, с които свързваме идващите празници с изключение на дарове е и храната. Толкова доста храна. Навсякъде. И всичко е доста вкусно...
Прочети повече
По време на сериозни моменти, когато краката като че ли се носят сами до хладилника, три ефикасни техники могат да оказват помощ за попречване на преяждането.

1. Възстановете мисленето

Преди да отворите хладилника и да започнете да ядете, пребройте до 100 (или хиляда) в противоположната посока. Целта в това е да възстановим мозъка, да си зададем посоката на мислене.

Сега възприемайте храната, че е просто храна. Това не е обич, не е другарство с обичаните хора. Поставяте акцент върху храната като наслаждение, храната като запас за задоволеност. И се запитайте дали в действителност сте гладни сега.

2. Върнете се към тялото
Какви са аргументите да ни се похапва непрекъснато и по какъв начин да СПРЕМ това
Има моменти, в които всичко, за което мислим, е храна и още храна. Тази мисъл ни води до хладилника, което не е целесъобразно, в случай че...
Прочети повече
Опитайте се да усетите тялото си. Това е техника малко по малко: седнете и насочете вниманието си към пръстите на краката си.

Помислете дали пръстите ви са студени или топли, отпуснати или напрегнати. И по този начин, от върховете на пръстите на краката си до темето на главата си, преминете през цялото тяло, усещайки всяка част от него.

По този метод можете да се върнете в тялото си, да изпитате неговата стойност и да се върнете в действителността.

3. Включете се в рутинна работа

Всяка работа с ръцете ще ви помогне да се справите с преяждането. Независимо дали става въпрос за бродиране, миене на чинии, изобразяване или сглобяване на пъзели, всичко ще свърши работа.
Как да спрем с преяждането: Най-лесните способи съгласно диетолозите
Всеки има разнообразни прагове на количество храна, което употребява, с цел да потисне глада си. В резултат на това самата идея за преяжда...
Прочети повече
Всяка рутинна работа отвлича вниманието от прекарването. Може да помислите кои действия са най-хубави, с цел да ви спасят от преяждане, и да ги превърнете във вечерни ритуали.

Можете да приготвите чай и да комбинирате домашната чайна гала с настолни игри със фамилията си. Това освен ще ви помогне да спрете да преяждате вечер, само че и ще ви даде опция да прекарвате повече време дружно.

След като сте съумели да се справите с разстройството на преяждането, помислете, че храната е нашето главно наслаждение. Но тя е тази, която ни дава чувство за надзор над личния ни живот.

В моменти на преяждане имаме възприятието, че можем да създадем нещо положително за себе си. Това обаче не трае доста дълго – единствено когато ядем. И тогава идва поредност от упреци, угодничество.

Затова най-важното е да спрете, да осъзнаете, че моментът на преяждането е близо, и да се опитате да го предотвратите.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР