От Военното министерство на Аезрбайджан съобщиха за боеве на границата

...
От Военното министерство на Аезрбайджан съобщиха за боеве на границата
Коментари Харесай

Азербайджан съобщи за военни стълкновения по границата си с Армения

От Военното министерство на Аезрбайджан оповестиха за боеве на границата с Армения. Има загуби и от двете страни, заяви РИА Новости.

" Започвайки от обяд на 12 юли поделение на въоръжените сили на Армения, жестоко нарушиха режима на преустановяване на огъня в сектора на Товузския регион на азербайджано-арменската държавна граница. Те обстреляха нашите позиции с артилерийски установки. Има загуби и от двете страни ", оповестиха от пресслужбата на военното министерство за съветската организация.

Битката там продължава. По информация на организацията, азербайджанската страна е изгубила двама военни и има петима ранени. Съобщава се и за загуба от страна на арменските военни.
 Азербайджан погна българска и други непознати компании, настоящи в Нагорни Карабах
Азербайджан погна българска и други непознати компании, настоящи в Нагорни Карабах

Българската компания е " Родина-Хасково "

Към момента няма мнения от представител на военното министерство на Армения.

Припомняме, Азербайджанско - Арменски боен спор е боен пограничен спор сред Армения и Азербайджан на територията на Нагорни Карабах през 2016 година Конфликтът стартира през нощта на 2 април 2016 година с потреблението на бойни самолети, танкове и артилерия от страна на азербайджанската войска и навлизането ѝ на територията на Нагорни Карабах.

Военните дейности са по цялата линия на надзор, която разделя двете територии. Според Министерство на защитата на Армения, аргументите за експлоадирането на спора се дължат напълно на дейностите на азербайджанската войска. От Министерство на защитата на Азербайджан оповестяват, че на 1 април 2016 година Армения е нарушила над 120 пъти съглашението за преустановяване на огъня, посредством изстрелване на артилерийски снаряди и мини през фронтовата линия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР