От ВМРО са избързали по невнимание с гневната си декларация,

...
От ВМРО са избързали по невнимание с гневната си декларация,
Коментари Харесай

Файтонът с членове на ВМРО се разцепи заради царските имоти

От Вътрешна македонска революционна организация са избързали по нехайство с гневната си декларация, с която в четвъртък приканиха страната да не влиза в сделки за царските парцели, и това е провокирало скандал в партията. По това време водачът и вицепремиер Красимир Каракачанов беше в Рияд като част от държавната делегацията на премиера Бойко Борисов дружно с царския правоприемник Симеон Сакскобургготски.

"Виждаме опити за "сделка " със Сакскобургготски - очевидно против хипотетични негови интернационалните контакти. Последните са много съмнителни, само че демонстрират желанието на Бойко Борисов да приобщава всички към политиката си. Това безспорно е положително държавническо държание, само че с него не трябва да се търгува. Господин Борисов, защитете държавния интерес! ", написа в декларацията, предава "Сега ".

Публикуването на декларацията в сряда в разгара на българската аудиенция в Рияд е техническа неточност, която е сложила съдружния сътрудник на ГЕРБ в неловка обстановка, призна народен представител от Вътрешна македонска революционна организация, поискал да остане неназован. Огласяването на острия текст е трябвало да стане след завръщането на министрите от Саудитска Арабия. Каква е била реакцията на Каракачанов поради гафа, никой не пожела да каже, той самият се оказа към този момент в Скопие.

И при този гаф на Каракачанов, дестинацията, където отива да се крие е Скопие. За тези, които не са обърнали досега внимание, „ патриотът “ постоянно „ хваща “ в тази посока, когато става напечено около него и партийката му.

BNews напомня по какъв начин през 2001 година Каракачанов отиде в Мадрид, с цел да се моли на Царя да го включи в Национална движение „Симеон Втори", само че тогава това не се случи, поради предишното му като сътрудник и клеветник на Държавна сигурност и Комитет за Държавна сигурност (на СССР).

От Вътрешна македонска революционна организация не пожелаха да разясняват публично дали водачът им е бил осведомен със наличието и дали го поддържа. В петък в началото човек от управлението изрази подготвеност да разяснява проблема, само че се отхвърли, откакто чу, че въпросът е дали Каракачанов поддържа текста.

В декларацията на Вътрешна македонска революционна организация се показва непосредствено, че страната се готви да отстъпи благосъстоятелност в интерес на царските наследници и прикани ръководещите да създадат всичко допустимо да защитят публичния интерес и да запазят собствеността на парцелите. В сряда се разбра, че щаб в Министерството на правораздаването приготвя законопроект за дворците. Правителството е готово да се споразумее с някогашния министър председател, като изтъргува делата за парцелите му с четирите желае, които той е подал против България в съда в Страсбург.

Депутатите от ГЕРБ се пазят като демон от тамян от тематиката. Само външният министър Екатерина Захариева изясни пред bTV, че наличието на Сакскобургготски в делегацията в Саудитска Арабия няма общо с парцелите. "Този проблем няма нищо общо, няма договорка и услуги. Това са безспорни спекулации ", увери тя.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР