От ВМРО питат председателя на 47-ото народно събрание защо не

...
От ВМРО питат председателя на 47-ото народно събрание защо не
Коментари Харесай

От ВМРО питат какво стана с искането на Възраждане за референдум за еврото

От Вътрешна македонска революционна организация питат ръководителя на 47-ото национално заседание за какво не стартира процедурата за референдум за еврото, която още през 2018 година водачът на партия " Възраждане " Костадин Костадинов сподели, че внася в Народното събрание. Отвореното писмо до ръководителя на 47-ото Народно събрание Никола Минчев е изпратено и до медиите.

Съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди пита за развиването на подписката от 19 юли 2018 година за привикване на референдум за влизане в еврозоната. " (...) на нарочна конференция (2018 година Костадинов-бел.авт.) разгласи, че внася в деловодството на Народното събрание подписи на 227 000 пълнолетни български жители с искане за осъществяване на народен референдум с въпрос " Против ли сте премахването на българския лев и въвеждането на еврото като публична валута в Република България ? ", се споделя в писмото на Сиди.
 Планът за въвеждане на еврото към този момент е в Народното събрание
Планът за въвеждане на еврото към този момент е в Народното събрание

Предложението на Има Такъв Народ бе подкрепено от пленарна зала

Според воеводата в границите на 44-тото Народно събрание тематиката не е била настояща и явно затова не е била обсъждана, само че в този момент е на дневен ред.

Повод за питането е нова конференция на Костадин Костадинов, чиято партия " Възраждане ", към този момент е парламентарно показана. На новия брифинг Костадинов разгласи, че още веднъж стартира самодейност за референдум по този въпрос.
 Възраждане твърдо срещу приемането на еврото
Възраждане твърдо срещу приемането на еврото

От партията са уверени, че това ще отстрани финансовия ни суверенитет като унищожи българския лев

Сиди пита дали в деловодството на Народното събрание има подписка с въпрос " Против ли сте премахването на българския лев и въвеждането на еврото като публична валута в Република България? ", импортирана от Костадин Костадинов на 19.07.2018 година или идващите няколко дни. Ако има такава подписка, дали е разпределена в комисии и чака ли се скоро да бъде прегледана в съвещание на Народното събрание.

Ако отговорът на първия въпрос е позитивен, то тогава идва изводът, че съзнателно мандатоносителите от " Продължаваме промяната ", от чиято листа е определен и господин Минчев, не дават ход на процедурата по ЗПУГДВМС, или просто казано - процедурата за привикване на рефередум за еврото. Ако обаче е негативен, то това автоматизирано значи, че ръководителят на Политическа партия " Възраждане " и сегашен народен представител от 47-ото Народно събрание Костадин Костадинов е заблудил хората. И то два пъти. Веднъж през 2018 година и повторно в този момент, през 2022 година, когато тематиката към този момент е на равнище Министерски съвет.

Воеводите упорстват за бързи отговори и от " Продължаваме промяната " и от Политическа партия " Възраждане ", другояче считат, че двете обединения могат бързо единствено да срутват престижа на Народното събрание и дават образец с вчерашната юмручна битка на първи юни пред погледа на децата на трибуната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР