От ВМРО – Българско национално движение, заявиха, че категорично се

...
От ВМРО – Българско национално движение, заявиха, че категорично се
Коментари Харесай

ВМРО: Международни лобита натискат да узаконим „третия пол”

От Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване, обявиха, че изрично се опълчват на утвърждението на документа, прочут под хуманното, защитаващо правата на хората заглавие „ Конвенция на Съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение “.

Под заглавие за домашното принуждение, Конвенцията постанова образователни стратегии за проучване на „ нестереотипни функции на пола “ като хомосексуализъм и травестизъм, се споделя в остра реакция на Вътрешна македонска революционна организация.

Конвенцията съдържа редица скандални текстове, атакуващи такива основополагащи категории за българите като мъжки и женски пол, семейство от мъж и жена, правата на родителите, правото на свободно изповедание и други, акцентират от партията.

В нейно известие се отбелязва, че Истанбулската спогодба предизвиква проучване на „ нестереотипни функции на пола “ като хомосексуализъм, травестизъм и други сходни, и то на всички просветителни равнища – от детската градина до университетите.

Дава се образец с Член 3, който вкарва определение за пол и полова еднаквост като нещо друго от биологичния пол на индивида: „ Пол значи обществено построени функции, държания, действия и характерности, които несъмнено общество счита за подобаващи за дамите и мъжете “.

На процедура това дава опция за легализиране на еднополовите бракове – в случай че един от двамата брачни сътрудници при законно подписан брак смени своя пол автоматизирано съгласно Истанбулската спогодба се основава еднополово „ семейство “, акцентират от Вътрешна македонска революционна организация.

А както е известно, българската Конституция признава пол от мъж и жена и семейство от мъж и жена, припомнят те и прибавят, че това "означава да се даде опция за неоправдателно решение от Европейския съд по правата на индивида против България, в случай че бъде утвърдена тази Конвенция, която сякаш се занимава единствено с домашното принуждение ".

Гласуването на Истанбулската спогодба ще задължи България да дава статут на емигрант на всеки чужденец с „ особености на пола “. С други думи, всеки трансексуален от трета страна може да получи обезпечен статут на емигрант у нас, защото в родината си е преследван поради „ особености на пола “, дават различен образец от документа от Вътрешна македонска революционна организация.

Каракачанов е срещу ратификацията

Междувременно в писмо до зам.-министър ръководителя по публичен ред и сигурност Красимир Каракачанов над 30 цивилен, християнски и други организации за отбрана на фамилията се обърнаха с молба за недопускане на ратификация на Истанбулската спогодба. Поради цялата трудност на обстановката, вицепремиерът, който е и водач на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване, Красимир Каракачанов даде негативно мнение на скандалните текстове в съгласувателната междуведомствена процедура, като пусна и писмо до Началника на кабинета на премиера Бойко Борисов, в което изрично се опълчи на приемането на тази Конвенция, написа в известието на партията.

В писмото се упорства тази Конвенция да бъде подложена на необятен публичен спор и едвам тогава да бъде обсъждана всъщност.

Уточняващи текстове и юридически затруднения от приемането на Истанбулската Конвенция:

Едно от сериозните отрицателни последици от въвеждането на „ обществен пол “ е зачестилата процедура трансексуални мъже-спортисти да се състезават в женски дисциплини и да преобладават измежду дамите при повдигането на тежести, бягането, битката, колоезденето, американския футбол, баскетбола, смесените бойни изкуства и други

Училища ще подлежат на наказания, в случай че не разрешават на момчетата, които се разпознават с женския пол, да употребяват тоалетните и баните на девойки и назад.

Истанбулската спогодба ще докара до обвинявания в принуждение против родители, в случай че откажат да третират своето момиче като момче, в случай, че щерка им е поискала това. В подобен случай родителите ще изгубят и правото си образоват децата си в сходство с техните морални убеждения.

Разпоредбите на Истанбулската спогодба ще нарушат също свободата на религията. Те ще принудят свещенослужителите, които са обвързани с безусловно обвързване за загадка на изповедта, да нарушат своята религиозна независимост.

Конвенцията има за цел да отстрани всяка "традиция, основаваща се на стереотипни функции на половете ", считат от Вътрешна македонска революционна организация. Двойственият мироглед за човечеството (мъжко-женско), в това число и брака може да бъде охарактеризиран като "традиция, учредена на стереотипни функции на половете " в образователни стратегии. Всички тези двусмислени и противоречиви трактовки ще бъдат тълкувани точно от механизъм за мониторинг, който би могъл да подкопае националната подготвеност и да отвори врата за офанзива към българската Конституция особено в частта за брака и фамилията, показват организациите в писмото си до Каракачанов.

Те обръщат внимание на обстоятелството, че през днешния ден насилието против дами и домашното принуждение съставляват закононарушение във всички държави-членки на Европейския съюз. Само една част от тези страни са утвърдили противоречивата Конвенция от Истанбул. Много от тях показват опасения, свързани с евентуалното бъдещо правно тълкувание на текстовете, включени в нея.

Междувременно Словакия е спряла всяко придвижване за ратификация след остра дискусия. След опит да бъде тихомълком гласувана, разгорещени диспути се разгарят и в Хърватия, която също отхвърля Истанбулската Конвенция. Същото се случва и в Латвия. Унгария изрично и дефинитивно е отказала ратификация. Така че не сме единствено ние единствени - цяла Източна Европа е взривена от Истанбулската спогодба, акцентират от Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР