От ВМРО - Карлово ще почетат 180-годишнина от рождението на

...
От ВМРО - Карлово ще почетат 180-годишнина от рождението на
Коментари Харесай

Почетен караул пред паметника на Васил Левски в Карлово


От Вътрешна македонска революционна организация - Карлово ще почетат 180-годишнина от рождението на Васил Левски с атрактивен почетен часовой пред паметника в родния му град. Патриотичната самодейност ще се организира в границите на три дни – 14, 15, и 16 юли (петък, събота и неделя). Карловските войводи ще дежурят вечер от 18:30 ч. пред паметника на най-великия българин, облечени в четнически униформи и въоръжени с пушки. Вместо патрони обаче, четниците от Вътрешна македонска революционна организация дават обещание да раздават диплянки с родословното дърво на Васил Иванов Кунчев. Първата част от самодейността започва още в петък заран и е ориентирана към най-малките. Тя е под надпис "Цвете за Апостола”. Войводите приканват всички деца и техните родители, които желаят да се включат, да донесат филиз цвете на паметника на Апостола в петък от 09:30ч., облечени в български национални носии или друго облекло с патриотични претекстове (тениски, ризи и др.).

"За всяко дете ще има изненада. Целта ни е да допринесем за патриотичното образование на децата. Искаме да насърчим интереса на най-малките към славната ни история, патриотизма и българските обичаи. Да ги накараме да се гордеят със своя генезис, като подхранваме българщината у тях от най-ранна възраст”, описват уредниците. "Ще се радваме в самодейността да се включат повече родители, баби и дядовци, които да доведат децата в национални носии, тъй като възпитанието в обич към Род и Родина стартира точно от вкъщи, фамилията, традициите и родовата памет”, приканва Мирослав Колев.

"Освен самодейността ни за децата в носии, три следващи вечери ще стоим в границите на няколко часа пред паметника на Апостола на свободата, облечени в четнически униформи. Ще подаряваме печатни материали с родословието на най-великия българин. По този метод показваме своето почитание и благодарност към нашия съгражданин Васил Левски. Стремим се да следваме заветите му, да работим за българщината и за българския народ. Апостола е наш образец за подражание”, споделя Светлозар Янков. "Благодарим на НМ "Васил Левски” - Карлово, Сдружение "Българска история”, Христина Богданова, правнучка на Яна, най-голямата сестра на Левски, както и на нашите другари от гр. Клисура за оказаното съдействие”, добавя Янков.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР