От ВМРО изразяват категорично несъгласие с подготвяната Национална стратегия за

...
От ВМРО изразяват категорично несъгласие с подготвяната Национална стратегия за
Коментари Харесай

От ВМРО се обявиха твърдо против Стратегията за детето

От Вътрешна македонска революционна организация показват изрично противоречие с подготвяната Национална тактика за детето. Според тях въобще не е нужна Държавната организация за протекция на детето, в случай че тя работи против обществото.
От партията не схващат за какво ДАЗД отхвърля да оповести обществено листата с неправителствени организации, с които е обсъждала въпросния документ.
" Дали тъй като може да се окаже, че те са същите, които изборно бяха канени на " разискването " на Истанбулската спогодба? ", питат риторично те.
Според патриотите е неуместна поръчката за цялостна власт над децата от страна на бюрокрацията. Те са на мнение, че Националната тактика за детето носи посланието: " Да защитим всички деца от техните родители ", защото приемала " истанбулската " догадка, че цялата нация се състои от насилници и нарушители, които би трябвало да бъдат следени.
Те припомнят, че главната задача на държавната власт е да пази реда и мира в обществото от нарушители, а не да вменява виновност на родителите, с цел да се намесва в връзките им с техните деца.
Патриотите са обезпокоени от неналичието на форми на надзор над държавните чиновници като тези, които се плануват за фамилиите, с цел да се следи за съзнателното осъществяване на отговорностите им.
За да бъде подкрепено развиването на детето и да му бъде дадена действителна поддръжка, в центъра на държавната поддръжка би трябвало да бъде сложено фамилията, считат от Вътрешна македонска революционна организация.
Те намират за смущаващо плануваното наложително въвеждане на патронажна грижа под формата на постоянни домашни визити за всички деца от 0 до 3 години, защото това е в прорез с Конституцията, гарантираща неприкосновеността на жилището.
" За следващ път се показва блян за интервенция в неприкосновения персонален и фамилен живот ", показват от партията.
Според патриотите въведеният в Стратегията термин " детско правораздаване " е директен паралел с прелюдия от Истанбулската спогодба термин " принуждение против дами ".
Те са безапелационни, че документът е напълно построен върху неверни цели и е опит за отчуждаване на децата от родителите и стъпка към следващо последователно одържавяване на децата в България.
По тази причина от Вътрешна македонска революционна организация са безапелационни, че ще се опълчват на всеки опит за приемане на Стратегията от страна на страната. Те са на мнение, че активността на Държавната организация за протекция на детето също би трябвало да бъде подложена на сериозен разбор и да се сложи въпроса дали въобще е нужна на обществото такава институция, която работи против ползите на обществото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР