От ВМРО изпратиха позиция до медиите, в което настояват за

...
От ВМРО изпратиха позиция до медиите, в което настояват за
Коментари Харесай

ВМРО: Да се премахне съкратеното съдебно следствие

От Вътрешна македонска революционна организация изпратиха позиция до медиите, в което упорстват за унищожаване на съкратеното правосъдно разследване, което води до понижаване на присъдите при тежки закононарушения.

Публикуваме мнението на партията без редакторска интервенция:

Поставяме на фокуса на обществото и химическата кастрация като наказване при обезчестяване, педофилия и други полови извращения. Случаят с жестокото обезчестяване и последвало ликвидиране на 7-годишната Кристин в село Сотиря не трябва да остане просто следващият абзац от дългата сводка с закононарушения осъществени от маргинални субекти. Това е признак за сериозността на казуса, за който ние от Вътрешна македонска революционна организация приказваме от години.

Преди Кристин има доста дълъг лист с придобилите гласност сходни безчовечен зверства.

- Вероника Здравкова във В. Търново, убита от рецидивист, който беше излязъл от пандиза няколко дни преди този момент – съден по бързото произвеждане за ликвидиране със съглашение с прокуратурата и пуснат преждевременно;

- Виктория Маринова в Русе, изнасилена и убита от ром, който подписа съглашение с прокуратурата;

- 23-годишната жена изнасилена и ограбена от алжирец до Конната база в София;

- Изнасиленото и пребито малолетно момиче от с. Хайредин, община Козлодуй;

- Бившият преподавател по музика в Казанлъшко учебно заведение, който редовно изнасилвал 13 годишната си щерка и т.н и така нататък

Да не пропущаме десетките известни случаи на възрастни дами, с които не един път са се гаврили сходни изверги, както и изнасилванията на момчета, последното от които беше в квартал „ Секирово” на Раковски. Там малолетни роми се гавриха, блудстваха и изнасилиха 12-годишно момче. Нечовешки акт, ненормално и подчертаващо сериозността и мащабите на казуса действие, обвързвано с несоциализираните маси от обществото.

А в действителност това напълно не са всички безчинства, побоища, безредици и убийства, които скандализираха България последните месеци.

Ето за какво ние от Вътрешна македонска революционна организация сме безапелационни, че квалифицираните от нас промени в Наказателно-процесуален кодекс за отпадането на съкратеното правосъдно разследване, с което се понижават присъдите с до 1/3 би трябвало да отпадне, изключително при сходни тежки закононарушения. Това единствено води до регресия при нарушителите, които след 10 години се озовават на улицата и изнасилват и убиват отново. Категорични сме, че института на неизбежната защита също би трябвало да бъде уголемен и внедрен в наказателната юриспруденция оптимално бързо и отваряме за спор въвеждането на химическата кастрация при изнасилвания, блудства и други полови похищения - процедура, която от дълго време се ползва в други страни.

Нека се повдигне още веднъж и тематиката за пълномощията на органите на реда. Полицаите и военнослужещите би трябвало да имат самочувствието, че са предпазени от страната и жителите при осъществяването на служебните си отговорности.

С риск да бъдем още веднъж охулени от пролибералните среди и бранителите на човешките права от средите на НПО-сектора, ние няма да отстъпим от настояванията си, които отстояваме от години и за които през днешния ден сме безапелационни, че българското общество е узряло и ги поддържа. Тук идва и мястото на Концепцията на заместител министър-председателя по публичен ред и сигурност и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов за справяне с несоциализираните маси. Маргинализацията няма етнос, раса и цвят на кожата. Нейният език е повсеместен – отказване на всевъзможни полезности, порядки и морал, съпровождани с необяснима свирепост и принуждение.

Няма място за повече политиканстване и „ туптене на топката “ по тези въпроси. Ние от Вътрешна македонска революционна организация ще отстояваме до дъно своите позиции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР