От ВМРО искат дискусия за въвеждането на т.нар. химическа кастрация

...
От ВМРО искат дискусия за въвеждането на т.нар. химическа кастрация
Коментари Харесай

Джамбазки подкрепя идеята за химическа кастрация на изнасилвачи

От Вътрешна македонска революционна организация желаят полемика за въвеждането на така наречен " химическа кастрация " при полови похищения. Освен това, ще се предложи и отпадане на опцията обвинен да признае виновността си, да изиска кратко произвеждане, даже да си спести оптималната присъда от пожизнен затвор.

„ Извършителите на полови похищения би трябвало да бъдат подлагани на здравно отнасяне, което да ги направи неопасни за обществото. Това е разновидността, който ние можем да предложим в миг, в който българското общество не може да одобри да се възвърне смъртното наказване ”. Това разяснява пред Нова тв евродепутатът Ангел Джамбазки.

Той е уверен, че за причинителите на такива действия би трябвало да има такова. „ Личното ми разбиране е, че хора като килъра на студентката в Свищов нямат място на улицата. Този човек беше с влезнала в действие присъда за две други убийства и извърши трето. Той няма да се поправи ”, безапелационен беше Джамбазки и добави, че Вътрешна македонска революционна организация е срещу съкратеното разследване. А причинителите съгласно него би трябвало да лежат в пандиза доживот.

Според сексолога и психотерапевт доцент доктор Румен Бостанджиев казусът е доста по-сериозен „ Идеята за химическа кастрация звучи доста сталински. Имаме тестостерон – имаме проблем. Махаме тестостерона – решаваме казуса. Нещата са доста по-сложни Трябва да имаме схващане какъв е генезисът на този тип крайни прояви на свирепост и безсърдечност ”, разяснява доцент Бостанджиев.

Според юрист Ивета Анадолска химическата кастрация няма да реши казуса. „ Смятам, че тя няма да реализира търсеният резултат, защото се понижават равнищата на един хормон, само че душeвността на този човек не е изменена ”, разяснява тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР