От Витоша ски обявиха, че подкрепят желанието на кмета на

...
От Витоша ски обявиха, че подкрепят желанието на кмета на
Коментари Харесай

Витоша ски подкрепя подмяната на лифтовете, но не и процедурните хватки

От " Витоша ски " оповестиха, че поддържат желанието на кмета на София Йорданка Фандъкова да се възвърне работата на Княжевския и Драгалевския въжен превоз, оповестява от " 24 часа ".

Собственикът на оборудванията на Витоша обаче съобщи, че е изрично срещу потреблението на " процедурни хватки " , с цел да се отсрочва подмяната на Княжевския въжен превоз.

По негови думи от 17 февруари тази година преписката, импортирана от " Витоша ски " и създадена от международните водачи за произвеждане на въжени уреди " Допелмайер " и " Лайтнер ", е при основния проектант на Столичната община Здравко Здравков. Вече пети месец обаче нямало изговаряне по нея, а по закон това би трябвало да стане в едномесечен период.

От " Витоша ски " упорстват, в случай че арх. Здравков смята, че импортираното предложение не може да се осъществя, да го откаже със съответните причини и да издаде заповед. По този метод щяло да стане ясно какви ще са идващите процедурни стъпки.

Освен това от " Витоша ски " показват противоречие с харченето на общински пари за обект, който е частна благосъстоятелност, защото съгласно тях по този начин излизало, че Столичната община за своя сметка подкрепя активността на сдружението.
 Фандъкова желае техническа експертиза за възобновяване на Княжевския въжен превоз
Фандъкова желае техническа експертиза за възобновяване на Княжевския въжен превоз

Кметът припомня, че от години се водят правосъдни каузи с " Витоша ски "

" Не сме осведомени коя е огромната интернационална компания, която е ангажирана да поучава общината, само че тя би трябвало да опровергае международните водачи в региона на строителството на лифтови уреди. Това значи ли, че нейното умозаключение ще предопредели избора на производител на оборудването, което е частна благосъстоятелност, и дали ще наруши европейските условия за сигурност на строителството на такива лифтове? ", написа в формалното мнение на сдружението.

От " Витоша ски " считат, че е прекомерно рано да се харчат общински пари без решение по процедурата, която е в ход, и издадено мнение от арх. Здравков и без да е ясно дали подмяната на лифтовете изобщо е допустима по в този момент настоящото законодателство. Според тях това е неприемлива интервенция в собствеността и пълномощията на сдружението.

Припомняме, по-рано през днешния ден стана ясно, че столичният кмет желае самостоятелна техническа експертиза за възобновяване на Княжевския въжен превоз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР