От Вито Корлеоне в Кръстникът“ до София Лорен в Брак

...
От Вито Корлеоне в Кръстникът“ до София Лорен в Брак
Коментари Харесай

Проучване: Италианците „говорят“ и с ръцете си

От Вито Корлеоне в „ Кръстникът “ до София Лорен в „ Брак по италиански “, героите италианци в киното постоянно са изобразявани като употребяващи прекомерно доста жестове с ръце . Ново изследване удостоверява, че тези типичен образци от италианските филми в действителност са годни и в действителния живот, оповестява Мейл онлайн. 

Учени от университета в Лунд са изследвали обширно и сравнили жестовете на хора от Италия и Швеция по време на диалог.  
Те открили, че италианците употребяват повече от 40 жеста в минута , до момента в който приказват - два пъти повече от междинния швед.

И до момента в който други култури употребяват жестове, с цел да илюстрират елементи от историята, италианците ги употребяват като самобитен съпровождащ коментар на всичко, което споделят.

Шведските откриватели предиздвикали 12 италианци и 12 шведи да опишат историята на 90-секунден клип от „ Пингу “ на другар, който не е гледал анимационния филм.

Те открили, че италианците употребяват 22 жеста на 100 думи спрямо 11-те жеста на шведските участници. 

Предишни изследвания са посочили, че италианците приказват със скорост от към 188 думи в минута, което значи 41 жеста.

Д-р Мария Грациано от екипа сподели: „ Италианците жестикулират повече от шведите, което беше предстоящо. По-интересното обаче е, че доказахме, че хората от другите култури употребяват жестове по друг метод заради другите реторични стилове и другите способи на създаване на повествованието “.

В допълнение към честотата на жестовете откривателите разгледали и аргументите, заради които жестовете се употребяват по време на разказването на истории.

Когато описваме истории, ние комбинираме няколко типа информация: представяме герои и събития, описваме дейности и обясняваме аргументи. „ Докато описваме, ревизираме дали слушателят ни схваща. Ако описваме история, основана на анимационно филмче, ние се позоваваме и на акта на гледане “, разясняват от екипа.

Изследването е открило, че италианците са склонни да употребяват по-прагматични жестове - такива, които разясняват историята и показват новите моменти на слушателя.

В същото време шведите са склонни да употребяват по-демонстративни жестове, които най-вече илюстрират събитията и дейностите от историята.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР